Εφές Αναντολού – Χίμκι 73-85

Η Χίμκι με καλύτερους τους Σβεντ και Τόμας, δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε μέσα στην Πόλη την ουραγό Εφές (85-73) και πλέον έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στη διεκδίκηση της 4η προνομιούχου θέσης.

Με πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, νίκησε την Εφές μέσα στην Πόλη με 85-73 και διεκδικεί πλέον επί ίσοις όροις την είσοδο στην 4άδα της Euroleague.

Η Εφές έχει αποδείξει φέτος ότι… δεν μπορεί, αφού τελευταία από τις έξι μόλις νίκες της στην Euroleague, ήταν πριν από ενάμιση περίπου μήνα (1/2) και τη νίκη επί της Βαλένθια. Κόντρα στην Χίμκι στην αρχή έδειξε πως μπορεί να κάνει το μπαμ, μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο (29-18). Η ανωτερότητα των Τούρκων διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο όπως μαρτυρούσε και το προβάδισμα των 7 πόντων (49-42).

Στο δεύτερο μέρος όμως, απλώς… έπεσε ο διακόπτης. Οι παίκτες του Αταμάν που στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν 49 πόντους, στο δεύτερο τα έσπασαν στην κυριολεξία πετυχαίνοντας συνολικά 24 (!!). Αυτό εν πολλοίς εξηγεί και το τελικό αποτέλεσμα, αφού η Χίμκι με πολυφωνία στην επίθεση, 11 περισσότερες ασίστ και ένα επί μέρους 24-12 στην τέταρτη περίοδο, έκανε πάρτι κόντρα στους Γουιμς και Ντάνστον, που έμειναν να παλεύουν μόνοι.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-42, 61-61, 73-85

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από