Μπάμπεργκ – Ουνικάχα Μάλαγα 91-88

Βαθμολογικά αδιάφορες αφού ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού είναι άπιαστος, οι Μπάμπεργκ και Μάλαγα έπαιξαν ωραίο μπάσκετ με τελικούς νικητές τους Γερμανούς (91-88).

Σε ένα από τα πιο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής η Μπάμπεργκ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ουνικάχα Μάλαγα και να επικρατήσει στην Brose Arena με 91-88. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 11-7 και «έπιασαν» την Μάλαγα του Χουάν Πλάθα. Ο Ρίκι Χίκμαν ήταν πραγματικά ασταμάτητος (28 π.). Σε πολύ καλή βραδιά και ο Νεμάνια Νέντοβιτς (26π.) αλλά δεν ήταν αρκετός για τους Ανδαλουσιανούς!

Οι γηπεδούχοι οικοδόμησαν από νωρίς μία διαφορά δέκα πόντων (16-6 ) και ήταν κυρίαρχοι στο παρκέ χωρίς να κινδυνεύουν (28-19). Με όπλο το σουτ τριών πόντων συνέχισαν το ίδιο δυναμικά και στην δεύτερη περίοδο και ανέβασαν έτσι τη διαφορά στους 13π. (55-42), με τον Ρίκι Χίκμαν να έχει ήδη από τα μισά του παιχνιδιού 14 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, κατεβάζοντας μάλιστα τη διαφορά στο -9 στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου (77-68) . Οι Ανδαλουσιανοί συνέχισαν την αντεπίθεση τους και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν στους τέσσερις 4′ πριν τη λήξη (83-79).

Στη συνέχεια μάλιστα το παιχνίδι έφτασε στην κόψη του ξυραφιού (στον πόντο) ενώ απέμεναν περίπου δύο λεπτά. Σε εκείνο όμως το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντορέλ Ράιτ και έκανε το 90-86 για την Μπάμπεργκ. Με τελικό σκορ το 93-88, οι Γερμανοί πήραν μια μάλλον νίκη που δεν τους εξασφαλίζει επουδενί την πρόκριση, βελτίωσαν όμως το ρεκόρ τους, ισοφαρίζοντας το 11-7 της αντιπάλου τους.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 55-42, 77-68, 93-88

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από