Βλέπει… φως με Βέσελι η Φενέρ, σημαντικό διπλό στην Αγ. Πετρούπολη (80-86)

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, επικρατώντας της Ζενίτ με 86-80 στην Αγία Πετρούπολη. Μεγάλη βραδιά από τον Γιαν Βέσελι.

Διπλό… ανάσα για τη Φενέρμπαχτσε! Η τουρκική ομάδα πέρασε από την Αγία Πετρούπολη, νικώντας τη Ζενίτ με 86-80 και αρχίζει να χτίζει σιγά σιγά ένα σερί νικών μετά και από την επικράτηση επί της Μονακό την προηγούμενη αγωνιστική.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γιαν Βέσελι, ο οποίος πέτυχε 32 πόντους (οι 22 εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο) και οδήγησε τη Φενέρ στο 5-9. Από την πλευρά των Ρώσων, που υποχώρησαν στο 8-6, ξεχώρισαν οι Λόιντ (19 πόντοι) και Κουζμίνσκας (17 πόντοι).

Από την πρώτη περίοδο φάνηκε πως ο Γιαν Βέσελι είναι αποφασισμένος να δώσει το δικό του σόου, καθώς πέτυχε και τους 15 πρώτους πόντους της ομάδας του, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +2 για τους γηπεδούχους μετά από ένα τρίποντο του Μίκι (18-16).

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Πασκουάλ ανέβασε στροφές και ξέφυγε λίγο (28-20), όμως οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 7-0 και μείωσαν στον πόντο τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-40).

Οι Τούρκοι ανέτρεψαν την κατάσταση με τους Χένρι και Μπούκερ (47-51), όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση με καλή άμυνα και ανέκτησαν πτοβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (62-61).

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε… θρίλερ, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά, όμως ο Βέσελι πήρε το παιχνίδι πάνω του στο τέλος και οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-40, 62-61, 80-86

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από