Σαλίν : «Απίστευτος ο Σπανούλης, φαβορί για το Final 4 o Ολυμπιακός»

Φέτος ήταν η πρώτη του χρονιά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο Σάσου Σαλίν, από την εντυπωσιακή Γκραν Κανάρια, μεταπήδησε στα μεγάλα σαλόνια και την Μάλαγα. Η κάτοχος του περσινού Eurocup προσπάθησε να μπει… σφήνα στις ομάδες που διεκδικούν την όγδοη θέση των πλέι οφ, όμως κάποια ματς μέσα στη σεζόν τα έχασε άδοξα και τελικά έμεινε εκτός οχτάδας. […]

Φέτος ήταν η πρώτη του χρονιά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο Σάσου Σαλίν, από την εντυπωσιακή Γκραν Κανάρια, μεταπήδησε στα μεγάλα σαλόνια και την Μάλαγα. Η κάτοχος του περσινού Eurocup προσπάθησε να μπει… σφήνα στις ομάδες που διεκδικούν την όγδοη θέση των πλέι οφ, όμως κάποια ματς μέσα στη σεζόν τα έχασε άδοξα και τελικά έμεινε εκτός οχτάδας.

Η Μάλαγα την Παρασκευή φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην πρώην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Ο Σάσου Σαλίν και παρέα του δεν έχουν κάτι να χάσουν. Οι «ερυθρόλευκοι» από την μεριά τους, προσδοκούν σήμερα να δουν ένα στραβοπάτημα της Φενέρ στη Μόσχα και να κερδίσουν στην Ανδαλουσία για να πιάσουν την δεύτερη θέση. Από την άλλη, θέλουν απλά τη νίκη για να εξασφαλίσουν από αυτήν την αγωνιστική την 3η θέση.

Το10.gr μίλησε με τον Φιλανδό παίκτη της Μάλαγα, θέλοντας να μάθει μερικά πράγματα τόσο για τους «ερυθρόλευκους» όσο και για την ομάδα του και τη φετινή διοργάνωση.

-Γειά σου Σάσου. Προελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και η ομάδα σου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα που διεκδικεί ακόμα και τη δεύτερη θέση και είναι από αυτές που έχουν αξιώσεις για την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου. Ποια η δική σου άποψη για τον Ολυμπιακό;

«Είναι τέλειο να αντιμετωπίζεις τόσο μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Ήμουν νεαρός όταν έβλεπα αυτές τις μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας όπως ο Ολυμπιακός και τις θαύμαζα. Ήταν πάντα ευχάριστο για μένα να τις βλέπω και τώρα ακόμα καλύτερα να παίζω απέναντι τους. Και εννοείται πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αλλά θα έλεγα καλύτερα πως είναι ένα από τα φαβορί για το Final 4».

– Απέναντί σου θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ένας θρύλος της Ευρωλίγκας, ο οποίος είναι ένα βήμα πριν περάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις ασίστ και γίνει ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Νιώθεις δέος παίζοντας απέναντί του;

«Ξέρεις είναι ένας απίστευτος παίκτης και είναι φανταστικά όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Θεωρώ ότι χρειάζεται πέντε ασίστ για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Διαμαντίδη  (σ.σ. μετά από παρέμβαση του δημοσιογράφου Γιάννη Ψαράκη, διορθώθηκε το λάθος της διοργάνωσης και πλέον χρειάζεται 4 ασίστ για να σπάσει το ρεκόρ. Η Ευρωλίγκα δεν είχε περάσει την πάσα του Σπανούλη στον Πρίντεζη στον επικό τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη!!! Ευτυχώς τους βοήθησε ο κύριος Ψαράκης και κατοχυρώθηκε και αυτή η ασίστ), οπότε ελπίζω να τον περιορίσουμε και να μην το περάσει το ρεκόρ απέναντι μας. Ας το κρατήσει το ρεκόρ για το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του στην κανονική διάρκεια».

– Θα ήθελα να μου πεις τα στοιχεία που έχουν φέρει τον Ολυμπιακό σε αυτήν την θέση. Σίγουρα έχετε κάνει ήδη το scouting report σας και θα έχει αξιολογήσει τα ατού των «ερυθρόλευκων» και τα μειονεκτήματά τους.

«Εννοείται πως έχει γίνει αυτό και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Ο Ολυμπιακός παίζει αρκετά δυνατά και στην έδρα του είναι πάρα πολύ καλός. Εκτός βέβαια από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα που έχασε με πάρα πολλούς πόντους. Διαθέτει πάρα πολύ καλούς και αξιόπιστους γκαρντ και δημιουργούν πάρα πολλές καταστάσεις και για τους εαυτούς τους. Και παράλληλα ο Μιλουτίνοφ έχει βελτιώσει αισθητά το παιχνίδι του, ενώ και οι Αμερικάνοι του Ολυμπιακού είναι επικίνδυνοι.  Έχουν μια ομάδα με αρχές και παίζουν καλά όλοι μαζί».

– Είναι η πρώτη σου σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ειλικρινά, όντας τώρα μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ποια είναι η άποψή σου για τη νέα μορφή της; Πως σου φάνηκε όλο αυτό το ταξίδι;

«Η νέα Ευρωλίγκα είναι μια πολύ σκληρή διοργάνωση αν σκεφτείς το πως ήταν παλιότερα. Παίζεις πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία είναι το ένα μετά το άλλο. Από την άλλη πάντως είναι ευχαρίστηση ως ένα σημείο να παίζεις αντίπαλος με μεγάλες προσωπικότητες και ουσιαστικά τους καλύτερους στην Ευρώπη. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν την διοργάνωση».

-Τέλος η ομάδα σου δεν απογοήτευσε, αλλά σίγουρα περίμενε και η ίδια κάτι παραπάνω από τη χρονιά που κλείνει για αυτήν την επόμενη εβδομάδα. Κάνε μου έναν μικρό απολογισμό της Μάλαγα για τη σεζόν που τελειώνει στην Ευρωλίγκα..

«Είχαμε κάποια παιχνίδια που ήμασταν καλοί, πήγαν στο τελευταίο σουτ όμως χάσαμε στο τέλος. Πάντα μπορείς ως δικαιολογία να μιλάς για αυτές τις περιπτώσεις αλλά θεωρώ πως στα περισσότερα ματς παίξαμε καλά και στην έδρα μας ήμασταν σκληρό καρύδι για όλους. Όταν όμως η διοργάνωση είναι τόσο σκληρή και δύσκολη, εμείς δεν μπορέσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί και για αυτό δεν περάσαμε στα πλέι οφ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από