Euroleague: Χαμός με τον Μπερτομέου που πήγε να φέρει τα πάνω-κάτω

Δεν έπεσε δίχως μάχη από την καρέκλα του CEO της Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Έπειτα από 22 χρόνια ο Τζόρντι Μπερτομέου απομακρύνεται οριστικά και αμετάκλητα από τη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague. Ο κύκλος του Ισπανού παράγοντα έκλεισε στο συμβούλιο των μετόχων (ECA) της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό όμως… προηγήθηκε μάχη.

Ναι, ήταν επεισοδιακό το φινάλε καθώς ο πολύπειρος παράγοντας μαζί με τις τρεις ομάδες της χώρας του και τις δύο τουρκικές προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση που είχε παρθεί για την απομάκρυνσή του στο Δ.Σ.!

Διαβάστε επίσης: Όλα τα σενάρια για την Εθνική ομάδα και τον νέο όμιλο για το Παγκόσμιο του 2023

Σχεδόν πραξικοπηματικά προσπάθησε με τη βοήθεια των 5 ομάδων-συμμάχων του να ακυρώσει την απόφαση πατώντας σε μια λεπτομέρεια της στιγμής. Ότι οι μέτοχοι είναι 11 αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη στιγμή είναι επί της ουσίας ανενεργή μιας και δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο τουρνουά. Από τη στιγμή λοιπόν που οι Ρώσοι ήταν ανάμεσα στους 6 που ζήτησαν την αποχώρηση του, ο Μπερτομέου ουσιαστικά ήθελε να μην μετρήσει η δική τους άποψη. Να μην μετρήσει και η ψήφος τους ώστε να προκύψει μια 5-5 ισοπαλία που θα μπορούσε να τον κρατήσει στη θέση του.

Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια) μαζί με τις δύο τουρκικές (Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε) προσπάθησαν να βγάλουν άκυρη την ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί, κάτι που όμως δεν προχώρησε, με τον Μπερτομέου να αποτελεί και τυπικά πλέον παρελθόν από την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Euroleague.

Μάλιστα οι 5 ομάδες απείλησαν και με προσφυγή στα ανώτατα δικαστήρια, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και το επόμενο διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν… ίδρωσε το αυτί των 6 υπόλοιπων συλλόγων, που διατήρησαν την απόφαση που είχε παρθεί, με τον Μπερτομέου να αποχωρεί μετά από 22 χρόνια από τη θέση του. Ανάμεσα στους 6 που έστειλαν σπίτι του τον Μπερτομέου είναι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός

Με τις αποφάσεις της Συνέλευσης, η διοργάνωση περνάει σε μία νέα εποχή και μένει να δούμε το ποιοι θα καλύψουν αυτές τις θέσεις. Η μοναδική εξαίρεση που έγινε προς το πρόσωπο του 63χρονου δικηγόρου ήταν η αποδοχή της πρότασης να αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα της νέας τάξης πραγμάτων.

Οι ομάδες-μέτοχοι έχουν αναπτύξει ήδη τις ιδέες τους πάνω σε μοντέλα διοίκησης και την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν ξανά προκειμένου να αποφασίσουν το ποιο πλάνο θα ακολουθηθεί και ποιοι θα επωμιστούν το βάρος της ευθύνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από