Euroleague : Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς ο Χάινς, δεύτερος ο Καλάθης

Για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις σεζόν ο Κάιλ Χάινς αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στην Εuroleague. Στη δεύτερη θέση ο Νικ Καλάθης.

Η Euroleague ξεχώρισε τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά τη φετινή σεζόν και ανέδειξε κορυφαίο αμυντικό τον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Με τον Χάινς η ΤΣΣΚΑ είχε παθητικό 93.7 πόντους κατά μέσο όρο ανά 100 κατοχές. Ταυτόχρονα, είχε επίθεση 119,5, που σημαίνει διαφορά +25,8 πόντους. Επιπλέον, στα 26 παιχνίδια που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, οι αντίπαλοι σέντερ του Χάινς είχαν 6,4 πόντους ανά αγώνα.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν επίσης ο κορυφαίος ψηλός σε κλεψίματα με 1,1 κατά μέσο όρο και έφτασε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών με 180 τάπες. Να αναφέρουμε πως στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, ενώ έπονται οο Λάζιτς του Ερυθρού Αστέρα και ο Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάιλ Χάινς έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης που παίρνει το βραβείο αυτό πάνω από μια φορά μετά τις έξι του Δημήτρη Διαμαντίδη (2005-2009 και 2011) και τις δύο του Μπράιαντ Ντάνστον (2014, 2015).

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η διοργανώτρια αρχή για τον Χάινς:

https://www.youtube.com/watch?v=28mAAWwU_xw

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από