Η περίπτωση του Γιόνας Βαλαντσιούνας «ναυάγησε» στον Παναθηναϊκό και οι πράσινοι εξετάζουν τις εναλλακτικές τους, με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν να κερδίζει πόντους για την παραμονή του - Τα δεδομένα της υπόθεσης.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει το «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Γιόνας Βαλαντσιούνας, όμως η ανταλλαγή του στους Ντένβερ Νάγκετς έβαλε «φρένο» στη μεταγραφή του στο τριφύλλι. Παρά το γεγονός ότι ο Λιθουανός σέντερ ήρθε στην Ελλάδα και «ξεναγήθηκε» από τους ανθρώπους της ομάδας και είχε συμφωνήσει σε όλους τους όρους με τους πράσινους τελικά «ναυαγεί» η περίπτωση του και δεν προχωράει -τουλάχιστον προς το παρόν- η μεταγραφή.
Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάζει ήδη για τις εναλλακτικές του σε μια «στενή» αγορά στο «5», όπου δεν έχει πολλές επιλογές ειδικά στην Euroleague. Τα ονόματα που ακούγονται πιο έντονα για αντί-Βαλαντσιούνας είναι από το ΝΒΑ, αλλά χωρίς να έχει προχωρήσει κάποια περίπτωση περισσότερο.
Το γεγονός ότι η αγορά δεν έχει πολλές επιλογές έχει βάλει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ζυγίσουν την κατάσταση με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν και κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα. Ο Τούρκους ψηλός που ήρθε στην Ελλάδα πέρσι από το ΝΒΑ, είχε υπογράψει για 1+1 χρόνια με τον Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα του στην πρώτη του σεζόν του δεν ήταν καλή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι «τελειωμένος» από το τριφύλλι μέχρι πριν μερικά 24ωρα, όμως μετά το «ναυάγιο» με τον Βαλαντσιούνας έχει επανέλθει το όνομα του στο προσκήνιο.
Ο Γιούρτσεβεν, η οψιόν και η «λειψή» αγορά
Συγκεκριμένα, οι πράσινοι εξετάζουν την πιθανότητα να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Τούρκο άσο ως τρίτο σέντερ, πίσω από τον Ματίας Λεσόρ και τον ψηλό που θα αποκτηθεί. Ουσιαστικά, μαζί με τον ψηλό που θα έρθει θα διεκδικούν τα λεπτά που θα κάθεται στον πάγκο ο Γάλλος σέντερ που αναμένεται και τη νέα σεζόν να είναι ο βασικός του Εργκίν Αταμάν.
Ο Γιούρτσεβεν είναι θετικός στην παραμονή του (έχει συμβόλαιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν), ενώ και ο Αταμάν λόγω και της λειψής αγοράς θέλει να τον κρατήσει στην τριάδα των σέντερ. Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώριο να αποφασίσει με μέχρι το τέλος του Ιουλίου, εκεί που υπάρχει η σχετική οψιόν στο συμβόλαιο του Γιούρτσεβεν και δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα που έχει στο συμβόλαιο του, ειδάλλως θα βγει στην αγορά για δύο σέντερ, κάτι που φαίνεται δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις επιλογές που δίνει η μεταγραφική αγορά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.