Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί για ακόμη μία φορά σημαντικά προβλήματα και ο Ολυμπιακός καλείται να τα ξεπεράσει για να ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν στην έδρα του.
Ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε εκτός έδρας στην εκκίνηση της Euroleague και γύρισε στην Ελλάδα από την Ισπανία έχοντας στις αποσκευές του μία νίκη και μία ήττα από Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Πλέον οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για το παιχνίδι με την Dubai BC την οποία θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Παρασκευή (10/10, 21:15).
Η προετοιμασία όμως των Ερυθρόλευκων μόνο καλά δεν… βαίνει. Κι αυτό επειδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί για ακόμη μία φορά προβλήματα τραυματισμών με παίκτες σε κομβικές θέσεις και ρόλους. Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει μια άκρη μέσα σε όλα αυτά και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από αυτά που στο τέλος της σεζόν έχουν κάνει τη διαφορά στο… ταμείο.
Τα προβλήματα τραυματισμών που έχει ο Ολυμπιακός
Τελευταίο πρόβλημα που έγινε γνωστό για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντόντα Χολ ο οποίος ταλαιπωρείται από μία ίωση και έμεινε εκτός προπόνησης. Παράλληλα, ατομικό πρόβλημα ακολούθησαν οι Εβάν Φουρνέ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Κίναν Έβανς.
Ο Γάλλος «κληρονόμησε» ένα θέμα στην ποδοκνημική από το ταξίδι στην Ισπανία, ο «Σακ» παραμένει εκτός, ενώ ο Έβανς προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που του προέκυψε στα μέσα της προετοιμασίας και τον κράτησε εκτός από την εκκίνηση της Euroleague.
Η διαχείριση που έχει να κάνει ο Μπαρτζώκας
Οι Πειραιώτες είναι από τις ομάδες που διαθέτουν ένα βάθος στο ρόστερ τους. Τα προβλήματα πάντως αφήνουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα ίσα-ίσα τη δυνατότητα να συμπληρώσει 12άδα για το παιχνίδι με τους Άραβες. Γουόκαπ, Νιλικίνα, Λι, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πίτερς, Μιλουτίνοφ, Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκης και Νετζήπογλου είναι οι διαθέσιμοι.
Το σημαντικότερο θέμα συναντάται φυσικά στην… κεφαλή της επίθεσης και στη θέση του σέντερ. Ο Τόμας Γοόκαπ είναι μοναδικός «καθαρόαιμος» χειριστής, την ώρα που ο Φρανκ Νιλικίνα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Euroleague με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Και μένει να δούμε πόσο θα χρησιμοποιηθεί στο παρκέ.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Σέιμπεν Λι, ο οποίος είναι πιθανό να πάρει μερικά από τα λεπτά του Φουρνιέ και να μοιραστεί με τον Ντόρσεϊ το επιθετικό βάρος από την περιφέρεια, κάτι που είναι σαφώς πιο έτοιμος να φέρει εις πέρας με βάση και την καριέρα του.
Τέλος, στο «5» ο Κώστας Αντετοκούνμπο καλείται να εμφανιστεί πανέτοιμος για να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Νίκολα Μιλουτίνοφ που θα έχει ξανά στην… πλάτη του αρκετά λεπτά. Ειδικά αν ο Ντόντα Χολ μείνει εκτός για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο από την ίωση που τον έχει αφήσει μακριά από τις προπονήσεις.