Ο Ολυμπιακός φέρεται να ψάχνει για γκαρντ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς και ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι και του Πάτι Μιλς - Τι λένε στην Ιταλία για τον Αυστραλό... General Manager.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε… ψυχρολουσία μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς στον αριστερό αχίλλειο, όμως την ίδια στιγμή καλείται απόψε (21:30) κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο να πάρει την 4η συνεχόμενη νίκη του, να κάνει το 2/2 σε μια πολύ δύσκολη «διαβολοβδομάδα» και εν συνεχεία να βάλει μπροστά τον σχεδιασμό του για να καλύψει το κενό του Αμερικανού γκαρντ.
Μετά το σοκ από την απώλεια του Έβανς τα σενάρια και η μεταγραφολογία δίνουν και παίρνουν για την περιφερειακή γραμμή των Πειραιωτών και τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, έχει αποκλειστικά το μυαλό του στη δύσκολη αναμέτρηση με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, όμως ήδη οι φήμες στο εξωτερικό και τη γειτονική χώρα… οργιάζουν.
Σύμφωνα με το «pianetabasket.com», ο Ολυμπιακός «χτενίζει» την αγορά για να βρει παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μια από τις περιπτώσεις που προτάθηκε και εξετάζεται είναι κι αυτή του βετεράνου NBAer, Πάτι Μιλς.
Ο Αυστραλός γκαρντ είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις από τη «δεξαμενή» των ελεύθερων που αξίζει και κάνει… γκελ στους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς όμως να υπάρχει το παραμικρό. Η εμπειρία του Μιλς, οι γνώσεις του στο μπάσκετ με τους κανόνες της FIBA και φυσικά η τεράστια καριέρα του στο NBA, ειδικά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς δείχνουν ότι έχει ένα πακέτο, που τη δεδομένη χρονική στιγμή και με βάση αυτά που δίνει η αγορά, μπορεί να δώσει λύσεις.
Αν και έχει «πατήσει» τα 37 του χρόνια, ο Μιλς έχει ξεκάθαρη ικανότητα στο σουτ και τεράστια εμπειρία από το ΝΒΑ και τις διεθνείς διοργανώσεις. Έχει παίξει στο ΝΒΑ σε Μπλέιζερς, Σπερς, Νετς, Χιτ, Τζαζ και Χοκς από το 2009 μέχρι και το 2025, όπου πέρασε από τους Κλίπερς. Έχει κατακτήσει ένα δαχτυλίδι με τους Σπερς το 2014, ενώ έχει 921 παιχνίδια στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, με 8,7 πόντους και 2,2 ασίστ, ενώ σουτάρει με 38,5% από το τρίποντο.
Από εκεί και πέρα, είναι από το 2009 διεθνής με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας και αρχηγός της, ενώ έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και έχει πάρει 4 χρυσά στο FIBA Oceanian Championship.
Ελεύθερος και… General Manager ο Μιλς
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και αναφέρεται και από τους Ιταλούς είναι πως ο Αυστραλός γκαρντ, που έχει ύψος 1,88μ. είναι ελεύθερος και έγινε General Manager στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης τον Ιούνιο του 2025.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κάτι, αφού είναι κανονικά ενεργός, δεν έχει αποσυρθεί και ακούει κανονικά προτάσεις και προσφορές από ομάδες, όμως προς το παρόν δεν τον καλύπτουν. Όσον αφορά το γεγονός ότι είναι General Manager στο Πανεπιστήμιο δεν σημαίνει το παραμικρό για την καριέρα του, καθώς, αυτή η τάση έχει ακολουθηθεί και από άλλους παίκτες του NBA όπως οι Στεφ Κάρι, Ντέμιαν Λίλαρντ και Τρέι Γιανγκ.