Ο Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα και παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή στον πάγκο της ομάδας.
Επίσημη είναι τις τελευταίες ημέρες η επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2028 με την ομάδα που μεγαλούργησε, οδηγώντας τη σε 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 1 Euroleague.
Ο Πασκουάλ παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την παρουσίασή του, στις οποίες ανέφερε ότι στοχεύει το σύνολό του να είναι ανταγωνιστικό σε όλες τις διοργανώσεις, και να φέρει χαρά στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς την ομάδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε σε αυτά τα 9 χρόνια μακριά από τη Βαρκελώνη, με θητείες σε Παναθηναϊκό και Ζενίτ.
Διαβάστε επίσης: Κέρκεζ: «Θέλουμε θετική ενέργεια – Στόχος οι θέσεις 5-8»
Οι δηλώσεις του Πασκουάλ
«Ήταν μια όμορφη μέρα, έχω ανακτήσει την αίσθηση του ταξιδιού από την έδρα μας στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Η σεζόν έχει ξεκινήσει και, σιγά σιγά, πρέπει να οδηγήσουμε την ομάδα προς το μονοπάτι που θέλουμε, το οποίο είναι να κάνουμε τους οπαδούς της Μπάρτσα χαρούμενους και η ομάδα να αντικατοπτρίζει τις αξίες της οντότητας της. Και, αν είναι δυνατόν, να είναι κοντά στο να διεκδικήσει όλους τους τίτλους.
Οι οπαδοί στο Παλάου είναι εξαιρετικοί αλλά απαιτητικοί. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, πρέπει να τους δίνουμε πράγματα. Το DNA που έχουμε τόσα χρόνια πρέπει πάντα να είναι μπροστά από όλα και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτή τη σφραγίδα, ώστε ο οπαδός να ενθουσιάζεται και να ταυτίζεται με την ομάδα.
Είμαι ένας προπονητής με περισσότερη εμπειρία. Το βάρος του να ζεις σε διαφορετικά μέρη σου φέρνει πολλά πράγματα και αυτό σε βοηθά να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα καλά, κάτι που πρέπει να κάνουμε τώρα».