Αποκάλυψη από την Ισπανία για τη μεταγραφή γκαρντ στον Ολυμπιακό - Ο Φλιν που παραμένει πρώτη επιλογή για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, το εμπόδιο που δυσκολεύει τα πράγματα και η αίσθηση που υπάρχει
Μπρος στις μηχανές έχουν βάλει στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή ενός γκαρντ. Ο -νέος- σοβαρότατος τραυματισμός του Κίναν Έβανς, ο οποίος θα χάσει μία ακόμη μπασκετική σεζόν, έβγαλε τους Πειραιώτες στην αγορά.
Το κενό πρέπει να καλυφθεί με έναν ποιοτικό σκόρερ, ο οποίος θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι άνθρωποι της ομάδας του μεγάλου λιμανιού δεν βιάζονται, καθώς η επιλογή οφείλει να είναι η καλύτερη δυνατή και ο εκλεκτός να είναι ο πλέον κατάλληλος για τα σχέδια του έμπειρου τεχνικού.
Όπως είναι φυσικό, το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν και τα ρεπορτάζ συνεχίζουν να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο για τον παίκτη ο οποίος θα κληθεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στα γκαρντ. Με το «Piratas del Basket» και τον δημοσιογράφο, Ρομπέρτο Ανίδος, να γράφει στο πιο πρόσφατο ρεπορτάζ του ότι ο Μάλακαϊ Φλιν παραμένει η Νο.1 επιλογή για τον Ολυμπιακό.
Ωστόσο, η υπόθεση παρουσιάζει δυσκολίες. Η ομάδα του παίκτη, η Μπαχτσεσεχίρ, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον παίκτη να φύγει, καθώς θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της με κάθε τρόπο και πάση θυσία. Ο Φλιν, βλέπετε, είναι αρκετά πολύτιμος και από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του τουρκικού συλλόγου.
Στο Eurocup, ο Φλιν φέτος σε 7 συμμετοχές μετράει κατά μέσο όρο 18.6 πόντους, 4.7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1.9 κλεψίματα σε περίπου 30 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Με αυτούς τους αριθμούς, είναι ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης, πίσω από τους Ράσελ, Χάρπερ και Γιέμπο, τέταρτος σε κλεψίματα και τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης PIR (23.3).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσοστά του είναι αρκετά καλά, καθώς εκτελεί με 58% σε σουτ δύο πόντων, 38% από το τρίποντο και 76% από την γραμμή της φιλανθρωπίας.
Από εκεί και πέρα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε περιθώρια για καθυστερήσεις. Κάτι που δεν ισχύει και τόσο, καθώς στο μεγάλο λιμάνι -τονίζουμε ξανά- θέλουν πρωτίστως να προχωρήσουν στην καλύτερη δυνατή λύση για την ενίσχυση της περιφέρειας. Και ας μην γίνει άμεσα η μεταγραφή. Είτε αυτή είναι ο Φλιν, είτε ο Μέλο Τριμπλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είτε οποιοσδήποτε άλλος.