Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Βιλερμπάν επιθυμεί προς το παρόν την παραμονή της στη Euroleague, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Η Βιλερμπάν δεν έχει δώσει ακόμα την τελική της απάντηση στη Euroleague για το αν θα παραμείνει ή όχι στη διοργάνωση, κάτι που αναμενόταν να γίνει κανονικά στα τέλη του Απρίλη, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις όσον αφορά το θέμα.
Ο δημοσιογράφος, Γκαμπριέλ Παντέλ-Ζουβέ, του «BeBasket» με σχετική του ανάρτηση τόνισε πως οι Γάλλοι έχουν πάρει την απόφαση να παραμείνουν προς το παρόν στη Euroleague αφού το χρονοδιάγραμμα για το NBA Europe έχει καθυστερήσει.
Ωστόσο, το ότι η Βιλερμπάν μπορεί πλέον να επιθυμεί την παραμονή της στη διοργάνωση, δεν σημαίνει ότι θα γίνει αφού θα πρέπει πρώτα το αίτημά της να γίνει αποδεκτό από το διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα ξεκαθαρίζεται ότι αν υπάρξουν νέοι επενδυτές στον σύλλογο τότε δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Alors que le timing du lancement de la NBA interroge, l’ASVEL a fait son choix en interne : l’idée est de se continuer en EuroLeague, pour le moment.
Reste à savoir si ce sera bien accepté par le board d’ECA, mais s’il y a des nouveaux investisseurs alors pas de problème.
— Gabriel Pantel-Jouve (@GabrielPJ_) May 7, 2026
«Ενώ το χρονοδιάγραμμα της έναρξης του NBA προκαλεί ερωτήματα, η Βιλερμπάν έχει πάρει την απόφασή της εσωτερικά: η ιδέα είναι να συνεχίσει στην Euroleague, προς το παρόν. Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από το διοικητικό συμβούλιο της ECA, αλλά αν εμφανιστούν νέοι επενδυτές, τότε κανένα πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαμπριέλ Παντέλ-Ζουβέ.