Όταν ο Ολυμπιακός έκανε το back to back: Σαν σήμερα το έπος του Λονδίνου (pic, vid)

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Λονδίνου και πήρε back to back το τρόπαιο της Euroleague, το οποίο ήταν και το τρίτο της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριό του για το Final Four της Αθήνας, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του. Οι ερυθρόελυκοι θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τη Φενέρμπαχτσε και περιμένουν να σχηματιστεί και το άλλο ζευγάρι με το Game 5 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βαλένθια να εκκρεμεί.

Το τελευταίο τρόπαιο για τον Ολυμπιακό ήρθε μία μέρα σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια στο Λονδίνο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, επικράτησαν με το εμφατικό 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης και σήκωσαν το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης: Μόνο έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη παραμονή τους στη Laliga

Back-to-back μάλιστα, αφού είχε προηγηθεί και η κούπα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο στη μυθική ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θυμήθηκε την επέτειο, αφού ο τελικός είχε διεξαχθεί μια ημέρα σαν σήμερα (12/5) και έκανε μια δημοσίευση στα social media.

«Στις 13 Δεκεμβρίου του 2013, ο Ολυμπιακός έβαψε ξανά την Ευρώπη κόκκινη και άσπρη. Πρωταθλητές EuroLeague για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Λονδίνο», έγραψαν οι Πειραιώτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από