Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ έκανε επίσημο το «μπαμ» του Σιλβέιν Φρανσίσκο για τα επόμενα 3 χρόνια, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Ζαλγκίρις.
Η Βιλερμπάν βρίσκεται σε ρυθμούς ανασύνταξης και αφού ανέθεσε την τεχνική της ηγεσία στον Τόνι Πάρκερ, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Γάλλο πόιντ γκαρντ, Σιλβέιν Φρανσίσκο, με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2029.
Διαβάστε επίσης: Επίσημη η επιστροφή του Κάρμο στον Ολυμπιακό (pics, vid)
Νωρίτερα, ο διεθνής γκαρντ αποχαιρέτησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμού στο Instagram. Τώρα ο «Σίσκο» επιστρέφει στη Γαλλία μετά από 5 χρόνια και θητείες σε Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία και Λιθουανία.
Εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν (2025-26) στην Λιθουανία, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική σεζόν, όντας ο ηγέτης της Ζαλγκίρις, που έφτασε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου στην Euroleague και ήταν μία ανάσα μακριά από το Φάιναλ Φορ της Αθήνας. Κατά μέσο όρο σημείωσε 16,5 πόντους, 6,5 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ, ενώ είχε επίσης σχεδόν 39% στο τρίποντο. Επιπλέον ο Γάλλος σταρ ψηφίστηκε μέλος της 1ης 5αδας All-EuroLeague της σεζόν 2025-26.
Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης της Βιλερμπάν στο Χ, για τον Φρανσίσκο
N’attendez plus, @S_CISCO_2 est là et bien là ! 🏹 pic.twitter.com/2cwCZ9Gvd1
— LDLC ASVEL (@LDLCASVEL) June 30, 2026
Επιμέλεια: Δημήτρης Βασιλόπουλος