Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα 87-86

Η Γκραν Κανάρια επικράτησε με 87-86 της Μπαρτσελόνα στην δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Ημέρα χαράς για την Γκραν Κανάρια. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Πέσιτς λοιπόν η ομάδα του Σαλβαδόρ Μαλντολάνδο πήρε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα επικρατώντας των Καταλανων με 87-86 στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης . Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και στην ρουλέτα των βολών, ο Έβανς ήταν κομβικός και για άλλη μια φορά η Μπαρτσελόνα απογοήτευσε ούτε πάντες. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Έβανς με 19 πόντους την ώρα που ο Κούριτς έμοιαζε να παλεύει μόνος του με 24 πόντους .

Ισάξιες παρά τα ξεσπάσματα

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε από νωρίς ότι είχε τα ηνία της αναμέτρησης.  Η Γκραν Κανάρια έδειχνε εγκλωβισμένη, μόνο ο Στρόμπερι ήταν ικανός να πιέσει επιθετικά και οι Καταλανοί έκαναν πάρτι.  Ο Πανγκος είχε κέφια, έστειλε την ομάδα του στο +10 (9-19), ο Όλιβερ από τη μεριά του όμως βοήθησε για το 13-19 και ο Τιλι από τις βολές το 14-21. Ο Ερτελ με γκολ φάουλ έπραξε το 14-24, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 18-26 για τους φιλοξενούμενους.

Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού συνέχισε να σκοράρει  και μάλιστα μείωσε σε 22-26. Η βοήθεια ήρθε και από τον Όλιβερ για το 25-26, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο σκορ με τον Ριμπας 26-31, αλλά ξανά όμως η Γκραν Καναρια  με τον Έβανς πέρασε  μπροστά με 35-33.

Ο Στρόμπερι έτρεξε όπως έπρεπε τους γηπεδούχους, με γκολ φάουλ προσέφερε νέο προβάδισμα στην ομάδα του (38-36), με την Μπαρτσελόνα να είναι ουσιαστικά εκτός νερών. Σε ένα ματς ντέρμπι που οι δύο ομάδες συμβάδιζαν χέρι χέρι ο Έβανς πραγματοποίησε από τις βολές το 44-42 με ένα λεπτό να απομένει για το ημίχρονο.

Ο Οριόλα ισοφάρισε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-44.

Ο Έβανς έκρινε την αναμέτρηση

Ντέρμπι ήταν το ματς και στην αρχή της τρίτης περιόδου.  Η Γκραν Καναρια είχε ισχνό προβάδισμα με 53-51 με έξι λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο.  Οι βολές της Μπαρτσελόνα έκαναν το 53-57 και ο Πανγκος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπραξε  το 55-61, με τον Τιλι και πάλι να αναλαμβάνει και με ένα τρίποντο μείωσε σε 58-61. Μια τεχνική ποινή  στον Φίσερ  δεν απέδωσε… καρπούς για την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να περνούν με έξι πόντους διαφορά (61-67).

Το ματς στις Κανάριες Νήσους ξεκίνησε στην τέταρτη περίοδο στο 64-69. Και πάλι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας οι Καταλανοί το 65-73, για να επιστρέψουν οι γηπεδούχοι στο 70-75. Ο Τόμιτς έδωσε αέρα εφτά πόντων στην Μπαρτσελόνα  (72-79) με το συγκρότημα του Πεσιτς  να βλέπει τον Κούριτς να φτάνει στους 23 πόντους και το σκορ στο 77-82 με 3’42’’ για το τέλος.  Ο Έβανς μείωσε σε 79-82 από τις βολές, ενώ έκανε και στη συνέχεια το 81-82 με τους φιλοξενούμενους να προχωρούν σε τάιμ άουτ με κάτι λιγότερα από δυόμισι λεπτά να απομένουν στην… κλεψύδρα. Ο Έβανς ήταν και πάλι κομβικός, ένα δίποντο  του και πάλι έκανε το 84-85 την ώρα που ο Τιλι με τεχνική ποινή έστειλε τον Κούριτς στις βολές.  Η μία εύστοχη του εφέ στα ίσα το ματς με τον Σινγκλετον σε δεύτερο χρόνο (και πάλι με βολές) να κάνει το 85-86.

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού αστόχησε στην επίθεση της Μπαρτσελόνα και η Γκραν Κανάρια οδηγήθηκε σε τάιμ άουτ.  Σαν να μην έφτανε αυτό,  ο Σινγκλετον έστειλε τον Χάνα στις βολές με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν.  Τις έβαλε και τις δύο και η μπάλα κατέληξε στους «μπλαουγκράνα».

Μετά το τάιμ άουτ δεν μπόρεσε ο Πάνγκος να βάλει το τρίποντο με την Γκραν Κανάρια να παίρνει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από