Ο Μπράιαν Ντάνστον προπονείται με τον Ολυμπιακό, ελλείψει αρκετών παικτών στην ερυθρόλευκη προετοιμασία και παράλληλα δρομολογεί την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν εδώ και κάποιες μέρες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει αρκετές απουσίες, λόγω του «παράθυρου» για τις εθνικές ομάδες. Ο Έλληνας τεχνικός έχει λειψή ομάδα λόγω των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για αυτό τον λόγο έχει… επιστρατεύσει και τον Μπράιαν Ντάνστον στις ερυθρόλευκες προπονήσεις.
Ο πολύπειρος Αμερικανός σέντερ, που φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα μετά από 11 χρόνια παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, βοηθάει τους πρωταθλητές Ευρώπης και παράλληλα φαίνεται να δρομολογεί και το θέμα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.
Ο Ντάνστον που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη διετία 2013-2015 κατακτώντας το Διηπειρωτικό το 2013 και Πρωτάθλημα του 2015 παίρνει μέρος στην προετοιμασία των Πρωταθλητών Ευρώπης, ώστε να πλαισιώσει το υπάρχον ρόστερ, το οποίο έχει πολλές απουσίες λόγω των διεθνών, ενώ στο φιλικό με τον Προμηθέα σκόραρε 8 πόντους έχοντας εξαιρετική παρουσία.
Η συζήτηση που άνοιξε για το διαβατήριο του Ντάνστον
Ο Ντάνστον δεν έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για τίποτα παραπάνω πέρα από την περίοδο προετοιμασίας, προκειμένου να βοηθήσει λόγω της έλλειψης παικτών στο ερυθρόλευκο ρόστερ, όμως την ίδια στιγμή έχει ανοίξει κουβέντα για τον έμπειρο Αμερικανό σέντερ και το ελληνικό διαβατήριο.
Τα δεδομένα για τον Ντάνστον είναι ξεκάθαρα, με τον πρώην ψηλό της Αρμάνι Μιλάνο και της Ζαλγκίρις να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια. Ειδικότερα, ο Ντάνστον έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου.
Είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα πρώην μπασκετμπολίστρια Άννα Καβάσιλα, έχουν δύο παιδιά και ο ίδιος διατηρεί εδώ και χρόνια ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, κάτι που κάνει πιο εύκολη την απόκτηση του διαβατηρίου. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο, τότε μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα με την περίπτωση του, μιας και θα μπορεί να αγωνιστεί ως γηγενής στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε μία κίνηση που αποκτά ιδιαίτερη αξία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντάνστον έχει μια σπουδαία καριέρα στην Euroleague, έχοντας παίξει σε Ολυμπακό, Εφές, Ζαλγκίρις και Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη σεζόν, ενώ στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας του Ολυμπιακού δείχνει σε πολύ καλή σωματική και αγωνιστική κατάσταση.