Ολυμπιακός: Οι 24 πόντοι του Φουρνιέ, η… θραύση του Χολ στο ριμπάουντ και ένα ιδιαίτερο στατιστικό

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Euroleague Super Cup με τον Φουρνιέ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, τον Χολ να είναι εντυπωσιακός στον «αέρα» και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να νικά από… συνήθεια.

Πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό του Euroleague Super Cup με 92-90, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο για να προσθέσει στη συλλογή του.

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν αρκετά κενά διαστήματα, όπως και στα φιλικά της προετοιμασίας, όμως ξανά βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, κομβικός για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Εβάν Φουρνιέ, αλλά και ο Ντόντα Χολ που κάλυψε επάξια το κενό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο εξαιρετικός Φουρνιέ και η ευχέρεια του Χολ στο ριμπάουντ

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ξανά πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες, συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που σταμάτησε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ο Γάλλος γκαρντ μέτρησε 19 πόντους, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 ριμπάουντ. Μάλιστα, ο 33χρονος άσος προσέφερε συνολικά 24 πόντους (σκορ και ασίστ) έχοντας παράλληλα +23.5 Net Rating, συν φυσικά το μεγαλύτερο Usage με 34.3%.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Ντόντα Χολ. Ο Αμερικανός σέντερ, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ και μπόρεσε να μπει στα… παπούτσια του Σέρβου ψηλού. Η παρουσία του στον τομέα τον ριμπάουντ ήταν καταλυτική για να δώσει πολύτιμες «ανάσες» στον Ολυμπιακό όταν δεν έβρισκε στόχο. Ο Χολ έπαιξε 20 λεπτά σκοράροντας 12 πόντους, ενώ κατέβασε το 42.9% των συνολικών ριμπάουντ όσο ήταν στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο 29χρονος ψηλός κυριάρχησε τόσο στα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας το 47.1% των διαθέσιμων. Δηλαδή ουσιαστικά έπεφταν στα χέρια του 1/2 ριμπάουντ!

Ο Ολυμπιακός είχε τα νούμερα εναντίον του αλλά…

«Το πνεύμα νικητή ήταν εκεί για εμάς», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Και η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε απόλυτο δίκιο. Αν κοιτάξουμε τις τέσσερις σημαντικότερες στατιστικές κατηγορίες: eFG (effective field goal), λάθη (ΤΟV%), επιθετικά ριμπάουντ (OREB) και βολές (FTR), βλέπουμε ότι οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι στις δύο από τις τέσσερις, σε μία ήταν ο Ολυμπιακός και στην τελευταία υπήρξε ισορροπία.

Συγκεκριμένα, η Φενέρ σούταρε με 66.7% eFG, ενώ οι Ερυθρόλευκοι με 58.7% eFG, εκεί ήταν αποτέλεσε κομβικό στοιχείο η κυριαρχία των Πειραιωτών στο επιθετικό ριμπάουντ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιρναν το 55.2% των διαθέσιμων (πάνω από τα μισά διαθέσιμα δηλαδή) ισορροπώντας την όποια αστοχία τους, ενώ η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε το 33.3%. Οι Τούρκοι πήγαν περισσότερο στις βολές (0.4 ανά σουτ) έχοντας την ευκαιρία για ευκολότερους πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 0.3 ανά σουτ. Τέλος, υπήρξε απόλυτη ισορροπία στα λάθη αφού και οι δύο σύλλογοι σπατάλησαν το 25.3% των επιθέσεών τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από