Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 96-87

Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, διαχειρίστηκε καλά την αντίδραση της Μπασκόνια στο τέλος και κέρδισε με 96-87, παραμένοντας στην κορυφή της Euroleague.

Ποδαρικό με το δεξί για τη Φενέρμπχατσε. Ακριβώς από εκεί που το άφησε, το έπιασε κιόλας η ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία με εξαίρεση ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Μπασκόνια, δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και επιβλήθηκε των Βάσκων με 96-87.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για τη 12η διαδοχική νίκη των Τούρκων, που παράλληλα κράτησαν τη φετινή συγκομιδή τους στο 15-1. Στην αφετηρία οι Μέλι και Γκριν έδωσαν λύσεις στην Φενέρ, βλέποντας το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 27-25 και την ισπανική ομάδα να καταβάλει αξιοθαύμαστη προσπάθεια για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Εντούτοις,  χάρη σε προσπάθειες του Ντουβερίογλου (33-30, 13′) και τη σαφώς ανεβασμένη άμυνά της, η Φενέρ αύξησε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (43-35) στο 17′. Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, φτάνοντας μέχρι και σε διαφορά 21 πόντων (69-48, 26′).

Αυτό ήταν και το σημείο που η Μπασκόνια έβγαλε αντίδραση, έστω κι αν γνώριζε πως προκειμένου να καλύψει μια τέτοια απόσταση έψαχνε ένα θαύμα. Κι όμως, το θαύμα έφτασε κοντά στο να γίνει πραγματικότητα! Ο Βόιτμαν ήταν ο πρώτος που βγήκε μπροστά, η διαφορά έφτασε στο 75-65 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην τέταρτη τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δυσοίωνα για τους γηπεδούχους.

Οι Βιλντόζα και Χίλιαρντ «συνόδευσαν» τον Βόιτμαν, παρέα μείωσαν σε 78-76 (!), όμως στη συνέχεια οι Τούρκοι πήραν… χαμπάρι τι πήγαινε να συμβεί και έθεσαν «στοπ» στις ορέξεις των φιλοξενούμενων. Ο Βέσελι ανασηκώθηκε και η διαφορά αυξήθηκε ξανά υπέρ της Φενέρ, ουσιαστικά επιτρέποντάς της να εξασφαλίσει τη νίκη με 96-87 και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 48-41, 75-65, 96-87

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από