Δεν είναι ομάδα Ευρωλίγκας

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με εκτροχιασμό. Απειλείται να μείνει δίχως στόχο από τον Οκτώβρη αν δεν κάνει κάτι γρήγορα.

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι», συνήθιζε να λέει ο Γιάννης Ιωαννίδης. Πολλώ δε μάλλον στην αρχή μιας σεζόν. Στην πρώτη στροφή ενός τουρνουά που με τα πλέι οφ φέτος έχει καμιά 50αριά ματς.

Ποια πλει-οφ όμως για τον Ολυμπιακό; Με την εικόνα που έδειξε στην πρεμιέρα του; Θα του απαγορευθεί να τα δει και από την τηλεόραση.

Γιατί απλούστατα δεν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

Αν τρως είκοσι στο κεφάλι από τη Βιλερμπάν του Τέιλορ, τι ακριβώς θα κάνεις τις κρύες νύχτες του χειμώνα στη Μόσχα και τη Βαρκελώνη; Πόσο θα χάσεις στη Μαδρίτη και την Πόλη;

Μακάρι να κάνουμε λάθος. Μακάρι να μας διαψεύσει η συνέχεια. Αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Δεν ήταν «ξαφνικό» το αποψινό. Η συνέχεια των φιλικών ήταν. Οι δύο ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και η 40άρα στο κεφάλι από την «Αρκούδα» του Δημήτρη Ιτούδη.

Όχι, καλό είναι να το καταλάβουν από νωρίς. Και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Έχουν πάρει πάνω τους μια ευθύνη πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι φαίνεται. Αυτή η «βίαιη» προσαρμογή προς τα κάτω δεν είναι απλό πράγμα. Κυρίως όταν δεν το «επικοινωνείς».

Όταν παριστάνεις ότι δεν τρέχει… τίποτα.

Διακόσια εκατ ευρώ έχουν βάλει τα αδέρφια στον Ολυμπιακό. Και η ιστορία δεν αλλάζει. Αυτό που συμβαίνει τώρα όμως είναι παράλογο. Σχηματίστηκε μια ομάδα με τρεις Έλληνες 12άδας εκ των οποίων ο Παπανικολάου απόψε ήταν… guest star.

Γέμισε το ρόστερ με Αμερικανούς που δεν δείχνουν επιπέδου Ευρωλίγκας.

Υπάρχουν χτυπητές αδυναμίες.

Που θα πάει ο Ολυμπιακός με αυτό το ρόστερ; Ειδικά σε μια χρονιά που πέραν της Ευρωλίγκας δεν έχει άλλη διοργάνωση να συμμετάσχει;

Ήδη έχασε από έναν αντίπαλο που οι εκτιμήσεις τον στέλνουν στις θέσεις 12-18 της διοργάνωσης. Τώρα έχει τη Βαλένθια και την Ζενίτ που βρίσκονται στην ίδια κλίμακα.

Πως θα νικήσουν οι Πειραιώτες αυτά τα ματς; Με τι; Με τον Τσέρι να μην πετυχαίνει ούτε… ταμπλό, και τον Πολ με τον Μπόλντγουιν να μην βρίσκουν ελεύθερη πάσα ούτε στο ανοιχτό γήπεδο;

Και να τα βλέπει αυτά ο Μπλατ. Και να τα αφήνει να συμβαίνουν.

Δεν είναι έτοιμη η ομάδα; Ας έπαιζαν τουλάχιστον οι περσινοί. Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ. Ας έκλεινε το ροτέισον. Όχι να δίνει την εντύπωση πως δίνει ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι.

Πρέπει να γίνει κάτι. Και πρέπει να γίνει άμεσα. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

Ο Ολυμπιακός ή θα πάρει γενναίες αποφάσεις, ή το πιθανότερο είναι να βρεθεί από τον Οκτώβρη δίχως στόχους. Και αυτή είναι μια κατάσταση που δεν προέκυψε ούτε στα χρόνια του Κορυδαλλού. Όταν η ομάδα έπαιζε με τον Αγαδάκο και τον Γκούλιας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από