Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια 81-57

Στην επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στους Βάσκους, οι Γερμανοί έκαναν... πάρτι στο Βερολίνο και ανάγκασαν την ομάδα του σε ήττα με 24 πόντους διαφορά!

Η επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Μπασκόνια ήταν εφιαλτική! Οχι απλά δεν ήταν μεταμοφωμένη προς το καλύτερο η ομάδα του, αλλά ήταν ακόμα πιο κακή, με τον χειρότερο παίκτη των Βάσκων να είναι ο Τορνίκε Σενγκέλια. Η Άλμπα Βερολίνου για ένα ακόμα παιχνίδι απλά έπαιξε το μπάσκετ της, δεν είχε αντίπαλο, ο Ρενέσες… έπνιξε τον προπονητή που καθόταν στον πάγκο της Μπασκόνια και οι Γερμανοί επικράτησαν με 81-57, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην 5η τους ήττα σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Από την πρώτη περίοδο οι Γερμανοί έδειξαν τις προθέσεις τους. Στο 23-15 έληξε το πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Ρενέσες, η οποία είχε τον Νόκο να κυριαρχεί στην ρακέτα και να έχει 7 πόντους πολύ γρήγορα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10 πόντους (28-18) με τον Γκιεντράιτις και αργότερα στους 17 με τον Σίκμα (37-20). Η Μπασκόνια προσπάθησε για να μειώσει το σκορ, όμως το 41-26 ήταν η εξήγηση για την εικόνα των δύο ομάδων.

Επιστρέφοντας στο ματς η διαφορά εκτοξεύχθηκε στους 18 και παρέμεινε για ώρα εκεί. Η Μπασκόνια ήταν παραδομένη στους παίκτες του Ρενέσες, με το 57-37 να είναι το σκορ με το οποίο μπήκαν οι ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Με τον Σενγκέλια σε τραγικό βράδυ, οι Βάσκοι ήταν έρμαιο στις διαθέσεις των Γερμανών.
Η διαφορά κυμαινόταν από τους 18 έως και τους 26 πόντους, με τον Γκίφεϊ να κάνει το 80-54, και απλά στη συνέχεια να μπαίνουν οι τελικές πινελιές στο αριστούργημα του Ρενέσες.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-26, 57-37, 81-57

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από