Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86

Με ηγέτη τον MVP της Ευρωλίγκας, τον Σέιν Λάρκιν, η Αναντολού Εφές πέρασε από τη Βαρκελώνη και φωνάζει σε όλους «ψάξτε τον δεύτερο».

Σε έναν… γαλαξία αστέρων, όπως είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το πιο λαμπρό αστέρι ξεχωρίζει. Η Αναντολού Εφές βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας συγκάτοικο τη Ρεάλ, γιατί απλά έχει τον Σέιν Λάρκιν να την οδηγεί. Ο Αμερικανός είναι ασταμάτητος κι αν ως τώρα είχε πράγματα να επιδείξει, η εμφάνισή του στη Βαρκελώνη, είναι η… κραυγή «εγώ είμαι ο MVP της Ευρωλίγκας». Οι Τούρκοι επικράτησαν με 86-82 κι άντε να τους πιάσεις.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα η Μπαρτσελόνα και παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ, δεν άφηνε την Εφές να νιώσει όπως θα ήθελε κι όπως θα άξιζε (ενδεχομένως) στην εμφάνισή της. Ο Ντέιβις έκανε φοβερό παιχνίδι, ο Ντιλέινι με 5/7 τρίποντα εξήγησε γιατί τον απέκτησαν οι «μπλαουγκράνα», ο Κούριτς βοήθησε, όπως κι ο Οριόλα, αλλά…

Ο Αμπρίνες έπαιξε ελάχιστα κι έμεινε στο μηδέν, όπως κι ο Τόμιτς, ο Μίροτιτς με 1/8 δίποντα δεν βρέθηκε στην καλύτερη στιγμή του, ο Κλαβέρ είχε μόλις 2 πόντους κι αυτούς με βολές, ο Χίγκινς κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ακριβώς επειδή έχει τέτοιο βάθος η Μπαρτσελόνα, έμεινε στη διεκδίκηση ως το τέλος.

Ο Αταμάν έχει τον Λάρκιν σε… ημιάγρια κατάσταση. Με 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με 35 στην αξιολόγηση, μόνο… τάπας δεν σέρβιρε. Ο Σίνγκλεντον έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Σίμον είχε 10 πόντους κι 8 ριμπάουντ. Σκεφτείτε ότι έλειπε κι ο Μίτσιτς!

Σημειώστε πως οι Τούρκοι τέλειωσαν το ματς με 17/18 βολές και 39-27 ριμπάουντ. Σούταραν με 44.8% από το τρίποντο, οπότε ήταν λογικό να φύγουν νικητές, ακόμα κι αν στις ασίστ το… σκορ ήταν 24-12 υπέρ των ηττημένων.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 58-66, 82-86.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από