Χίμκι – Ρεάλ 102-94

Αυτό κι αν ήταν αποτέλεσμα. Η Χίμκι έριξε κατοστάρα στη Ρεάλ, δείχνοντας πως στην Ευρωλίγκα τα πάντα αλλάζουν κι όλοι χάνουν.

Τι είπες τώρα; Η Χίμκι διέλυσε (έως και διέσυρε) τη Ρεάλ, πετυχαίνοντας την έκπληξη της εβδομάδας. Και το έκανε με τρόπο που κανείς δεν περίμενε, φορτώνοντας με +100 πόντους το καλάθι των Ισπανών, οι οποίοι είδαν το… τρένο (υπερσιβηρικός ήταν) να τρέχει καταπάνω τους. Ο Λάσο δεν κατάλαβε τι τον βρήκε, τη στιγμή που τα ρωσικά πολυβόλα ξερνούσαν καυτό μολύβι.

Ο Σβεντ έκανε σκόνη και θρύψαλα την άμυνα (την ποια;) των Μαδριλένων. Με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, στην καλύτερη φετινή του βραδιά και μια από τις καλύτερες στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα, ο σούπερ σταρ της Χίμκι ήταν απολαυστικός. Σημείωσε 21 πόντους (3/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα), δίχως βολή, με 5 ριμπάουντ και (κρατηθείτε) 13 ασίστ, με 31 στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν υπέροχος.

Από κοντά ο Μπούκερ, ο Τίμα, ο Γιερέμπκο, ο Γκιλ, ο Καράσεβ, όλοι τους διψήφιοι (κι ο Έβανς) έναν πόντο μείον. Η ρωσική αρκούδα κατασπάραξε τους Ισπανούς, που πρέπει να είναι ευτυχισμένοι, επειδή έχασαν με μόλις 8 πόντους. Η διαφορά είχε πάρει εφιαλτικές γι’ αυτούς διαστάσεις (93-69), αλλά οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν κι οι παίκτες του Λάσο έβγαλαν ψήγματα εγωισμού, για να μην… διασυρθούν.

Ο Κοζέρ έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Καμπάτσο δεν είχε τη συνήθη γεμάτη στατιστική, ο Μίκι ήταν απολαυστικός, ο Τόμπκινς βοήθησε, αλλά στην άμυνα αλλού πήγαιναν κι αλλού βρίσκονταν. Όσο για τον Λάσο, θα δει και θα ξαναδεί το βίντεο, για να καταλάβει πόσα πολλά πράγματα στράβωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 55-44, 80-69, 102-94.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από