Ζαλγκίρις – Άλμπα Βερολίνου 104-80

H Ζαλγκίρις διέλυσε τους Γερμανούς στην Λιθουανία και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Και λίγα ήταν. Η Ζαλγκίρις αρχίζει και δείχνει πως έχει σφυγμό, προσπέρασε σαν… σίφουνας την Άλμπα Βερολίνου με 104-80 και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Λιθουανοί ήταν εντυπωσιακοί, προηγήθηκαν ακόμα και με 37 πόντους (94-57), με το συγκρότημα του Σάρας να διαλύει τους Γερμανούς σε ένα ματς με έναν μόνο πρωταγωνιστή! Η Άλμπα Βερολίνου ήταν… απούσα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το καλό διάστημα του Χέιζ η Ζαλγκίρις προσπέρασε με 14-5, με τους γηπεδούχους να φτάνουν ακόμα και στο 23-9 στο τέλος της περιόδου κάνοντας ότι θέλουν στην Ζαλγκίριο Αρίνα.

Δεν έκοψαν όμως ρυθμό. Αντιθέτως πάτησαν κι άλλο τογ γκάζι και ο Ρίβερς ανέβασε την διαφορά στους 20 πόντους (30-10) ενώ με νέες προσπάθειές του (οχτώ σερί πόντοι) έστειλε το ματς στο 43-19. Για να βρει ο Σάρας καινούριο πρωταγωνιστή. Ο λόγος για το νεαρό Γιακουμπαίτις που είχε 3/3 τρίποντα, με τον Λαντέιλ να δίνει λύσεις στην ρακέτα και την Ζαλγκίρις να φτάνει στο 54-27 στο τέλος του πρώτου μισού.

Αυτό ήταν. Οι παίκτες του Ρενέσες έμοιαζαν λες και έχουν ρίξει πετσέτα στο καναβάτσο και η Ζαλγκίρις ξεκίνησε με 9-0 σερί στην τρίτη περίοδο για το 63-27. Τι και αν προσπάθησε ο Σίκμα να βοηθήσει την Άλμπα (63-35), η Ζαλγκίρις έκανε πάρτι σε κάθε σμείο του παρκέ. Έτσι οι Ρίβερς και Ουλάνοβας ήταν ο λόγος για το 84-52 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με 94-57, σε μία παράσταση για έναν ρόλο στο Κάουνας. Τα… πιτσιρίκια του Γιασικεβίτσιους ήταν και ο λόγος για να μπορέσει η Άλμπα να γλυτώσει την 30άρα όμως το κακό είχε ήδη συμβεί. Αυτή η νίκη ουσιαστικά ξεκολλάει την Ζαλγκίρις από τον πάτο της βαθμολογίας, είναι μία μικρή ανάσα, όμως δεν σημαίνει πως έχει κερδίσει τίποτα περισσότερο από την ικανοποίηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 54-27, 84-52, 104-80

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από