Ποιος δεν θέλει τον Καλάθη στο ρόστερ του;

Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ και ήδη ερίζουν αρκετές ομάδες για την υπογραφή του. Η Μπαρτσελόνα που τον θέλει σαν τρελή, οι φήμες για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και το ντόμινο στην Ευρωλίγκα που θα αναγκάσει τους κορυφαίους συλλόγους της διοργάνωσης να κοιτάξουν θερμά την περίπτωσή του.

Οι ηγέτες των ομάδων είναι πάντα… κουφέτα για top συλλόγους όταν πρόκειται να βγουν στην free agency. Ειδικά όταν το κασέ τους είναι προσιτό ως ένα σημείο ή μπορεί να καταλήξει σε προσιτό ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο Νικ Καλάθης είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα του φετινού καλοκαιριού της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός προχωράει σε μία νέα εποχή, θέλει να ρίξει δραστικά το μπάτζετ του και τέτοια βαριά συμβόλαια είναι αδύνατον να καλυφθούν.

Μπορεί να αποτελεί τον παίκτη που κουβάλησε αυτά τα χρόνια τους Πράσινους στην μετά Διαμαντίδη εποχή, όμως ο οικονομικός παράγοντας καμία φορά είναι ανασταλτικός για οποιαδήποτε συνθήκη συνεργασίας.

Στην περίπτωσή μας, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι με το ένα πόδι εκτός ΟΑΚΑ και ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τους… διώκτες της υπογραφής του.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ώρες που η ισπανική Mundo έγραφε ότι η Μπαρτσελόνα επιθυμεί διακαώς να τον κάνει δικό της, καθώς έλυσε το συμβόλαιο του Μάλκολμ Ντιλέινι, ενώ παρελθόν από την Βαρκελώνη αναμένεται να αποτελέσει και ο Κέβιν Πάνγκος.

Οι Καταλανοί φέρονται να του έχουν ήδη καταθέσει πρόταση ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια, βλέποντας στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα κάνει ακόμα καλύτερο το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ενώ στο δημοσίευμα τονίζεται ότι υπάρχουν οφειλές προς το πρόσωπό του, που τον αναγκάζουν να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Βέβαια, σε ισπανικά Μέσα γινόταν λόγος για… μπάσιμο και του Ολυμπιακού για τον ομογενή γκαρντ.

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Οχι τόσο για το «μπάσιμο» όσο για οποιοδήποτε ενδιαφέρον εάν αναγκαστούν οι Ερυθρόλευκοι να αλλάξουν πλεύση λόγω… Φενέρ.

Δεν γίνεται να σας μπερδέψαμε. Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή έχει κάνει σαφές ότι βασικός στόχος στην θέση του πλέι μέικερ είνα ο Κώστας Σλούκας. Όπως ο Καλάθης, έτσι και ο «Σλου» δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ομάδα του και ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει με την περίπτωσή του. Επαφές έχουν γίνει μεταξύ της πλευράς του και του Ολυμπιακού και δεν μπορεί κανείς να πει το διαψεύσει. Κάτι παραπάνω από ένα απλό… ενδιαφέρον έχει πέσει στο τραπέζι.

Τι γίνεται στην Τουρκία; Από τις φημολογίες περί ψαλιδιού 50% στο μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε, έχουν ήδη κυκλοφορήσει σενάρια περί θετικής προσέγγισης προς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήταν πιο φευγάτος από ποτέ. Εάν παραμείνει ο Ζοτς στην Πόλη, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν στην υπόθεση Σλούκα, καθώς έχει τονίσει εξ αρχής ότι ο «μέντοράς» του είναι ο λόγος για να παραμείνει κάτοικος Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως θα υπάρξουν και άλλοι μνηστήρες για τον Σλούκα.

Η ομάδα του Πειραιά θα κοιτάξει περιπτώσεις όπως του Καλάθη, μόνο εάν «στραβώσει» του Σλούκα με άλλα λόγια.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελέσει «μήλον της Εριδος» οταν -λογικά – έρθει το οριστικό διαζύγιο με το Τριφύλλι. Η περίπτωσή του συνδέεται άρρηκτα με το ντόμινο που μπορεί να προκύψει εάν αλλάξουν στρατόπεδο αθλητές όπως οι Βασίλιε Μίτσιτς της Εφές, Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ, Κώστας Σλούκας της Φενέρ και Αλεξέι Σβεντ της Χίμκ. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως εάν κάποιοι από τους παραπάνω φύγουν από την ομάδα τους, αυτόματα ο Καλάθης θα γίνει στόχος, την ώρα που παραμονεύει η πάμπλουτη Ζενίτ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι ένας ακόμα λόγος για να τον προσεγγίσει και να τον πείσει να ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη.

Η απορία είναι μία και έχει να κάνει με το τι θέλει ο ίδιος ο αθλητής. Να κοιτάξει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα, την οποία λατρεύει και αυτός και η οικογένειά του μέσω μίας τεράστιας μείωσης από τον Παναθηναϊκό; Να αλλάξει στρατόπεδο και να γραφτεί στην ιστορία ως ένας ακόμα αθλητής που έκανε την διαδρομή ΟΑΚΑ-ΣΕΦ; Να πάει σε μία ομάδα που έχει βλέψεις για κατάκτηση της Ευρωλίγκας όπως η Ρεάλ ή να δει το τελευταίο συμβόλαιό του και να αποφασίσει βάσει της τσέπης του, δηλαδή να συμφωνήσει με μία ομάδα όπως η Ζενίτ;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από