Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ιδιαίτερα κεφάτος μετά την κατάκτηση της Euroleague αποθεώνοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και λίγο αργότερα τον Τόμας Γουόκαπ.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τέταρτη Euroleague της ιστορίας του, με τον Εβάν Φουρνιέ να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Ερυθρόλευκων.
Ο Γάλλος, που αναδείχθηκε MVP του Final Four, ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και φρόντισε να το δείξει σε κάθε ευκαιρία, αρχής γενομένης από τις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς.
«Ακούγεται υπέροχο. Οι οπαδοί ήταν τρομεροί. Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο και στην ομάδα. Είναι… τρελοί κ@ρ#$%^. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά με αυτούς τους οπαδούς ήταν αδύνατο να χάσουμε», ανέφερε για τους οπαδούς της ομάδας.
Λίγο αργότερα, πέρασε δίπλα από τον Τόμας Γουόκαπ την ώρα που μιλούσε στους δημοσιογράφους, διακόπτοντας τη συνέντευξη και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο πιο σκληρός κ@ρ#$%^. Σας το ορκίζομαι», τόνισε ο Γάλλος γκαρντ.