Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ 54-76

Για κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο ο Διαγόρα έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, ωστόσο στη συνέχεια η Ενωση πάτησε το… γκάζι και έφτασε στη νίκη με 76-54. Ετσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πέρασε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ!

Για κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο ο Διαγόρα έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ (σε ματς που έγινε στο Αιγάλεω), ωστόσο στη συνέχεια η Ενωση πάτησε το… γκάζι και έφτασε στη νίκη με 76-54. Ετσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πέρασε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, στις αρχές Νοεμβρίου!

Η Ενωση είχε επιθετική πολυφωνία και βρήκε λύσεις σε πολλούς παίκτες. Ρόμπερσον με 15 και Ματσιούλις, Λαρεντζάκης με 12 έκαστος ήταν οι ηγέτες των κιτρινόμαυρων. Από πλευράς γηπεδούχων που για σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί ο Νίκος Τσιώκος με 13 πόντους ήταν ο καλύτερος.

Οι παίκτες του Μπάνκι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου, διάστημα στο οποίο έτρεξαν σερί 11-0 για να ξεφύγουν με 22 πόντους διαφορά (34-54 στο 26′). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με «αέρα» 23 πόντων και έτσι ουσιαστικά ο νικητής είχε ήδη κριθεί.

Η ΑΕΚ παρέμεινε σοβαρή και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους που έπαιζαν χωρίς άγχος να ροκανίσουν τη διαφορά, με το τελικό 54-76 υπέρ της Ενωσης να έρχεται φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 32-43, 40-63, 54-76

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από