Ο Γιάννης «πιέζει» τους Μπακς

Παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οι Μπακς έμειναν μάλλον στάσιμοι φέτος, αφού δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν πέρα από την πρώτη φάση των πλέι οφ. Και καθώς με την παρουσία του Έλληνα σταρ, αλλά και τον κορμό των νεαρών παικτών που τον έχουν πλαισιώσει, η ομάδα του Μιλγουόκι φιλοδοξεί να […]

Παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οι Μπακς έμειναν μάλλον στάσιμοι φέτος, αφού δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν πέρα από την πρώτη φάση των πλέι οφ. Και καθώς με την παρουσία του Έλληνα σταρ, αλλά και τον κορμό των νεαρών παικτών που τον έχουν πλαισιώσει, η ομάδα του Μιλγουόκι φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια δύναμη, η επιλογή προπονητή ήταν γι’ αυτήν κομβικό ζήτημα.

Διότι αν αποδειχθεί αποτυχημένη, τότε όλος ο κόσμος στο Μιλγουόκι θα πρέπει να αρχίσει σιγά να σιγά να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σύντομα θα φύγει!

Δεν είναι κινδυνολογία ούτε θεωρία συνωμοσίας όλο αυτό. Απλή λογική είναι, όπως περιγράφεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Wisconsin State Journal. Ο Αντετοκούνμπο έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο. Αν σε αυτό το διάστημα οι Μπακς δεν γίνουν ομάδα ικανή να διεκδικήσουν τον τίτλο, όπως είναι η φιλοδοξία τους και όπως επιτάσσει η παρουσία ενός τέτοιου παίκτη στη σύνθεσή τους, τότε το καλοκαίρι του 2021 ο Γιάννης θα είναι ο πιο περιζήτητος free agent στο ΝΒΑ. Και φυσικά, αυτό που θα θελήσει θα είναι να πάει σε μια ομάδα, με την οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα.

Οι Μπακς, λοιπόν, έχουν μόλις τρία χρόνια μπροστά τους για να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού. Γι’ αυτό πήγαν στα σίγουρα προσλαμβάνοντας τον Μάικλ Μπαντενχόλτζερ. Έναν προπονητή, ο οποίος έχει τη φήμη ότι δουλεύει πολύ καλά στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης των παικτών. Και παίρνει το μάξιμουμ από αυτούς.

Ο Μπαντενχόλτζερ έφτιαξε στην Ατλάντα μια ομάδα των 60 νικών χωρίς να έχει παίκτη σαν τον Αντετοκούνμπο στα χέρια του. Οπότε τώρα η πρόκληση είναι μεγάλη και γι’ αυτόν:

«Θέλω πολύ να συζητώ με τον Γιάννη, θέλω πολύ να τον ακούω. Στα 23 του χρόνια είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης. Έχει υψηλό IQ και καταλαβαίνει το παιχνίδι. Μπορώ να του δώσω ώθηση, αλλά κι αυτός να κάνει το ίδιο σε μένα. Θα γίνει πολύ καλύτερος τα επόμενα χρόνια απ’ όσο είναι τώρα. Το πιστεύω και νομίζω ότι το πιστεύει κι αυτός», λέει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από