ΛεΜπρόν Τζέιμς : Τα ρεκόρ του στους τελικούς του ΝΒΑ

Οι τελικοί του ΝΒΑ φαίνεται πως είναι το... φόρτε του ΛεΜπρόν Τζέιμς και οι αριθμοί του κατά τη διάρκεια των μέχρι τώρα αγώνων που έχει δώσει ο «βασιλιάς» το μαρτυρούν αυτό.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των φετινών playoffs του ΝΒΑ. Ο σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς έχει δώσει αμέτρητες βοήθειες στην ομάδα του και φέτος, αποτελώντας τον κύριο λόγο που οι Καβς αγωνίζονται στους τελικούς για 4η συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Τζέι Αρ Σμιθ τα ξημερώματα της Παρασκευής, η ομάδα του θα είχε φύγει πιθανότατα με το διπλό από την έδρα των Ουόριορς.

Ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν δείχνει και στους φετινούς τελικούς ότι είναι διατεθειμένος να τα σαρώσει όλα προκειμένου να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή για 4η φορά στη λαμπρή του καριέρα ή τουλάχιστον να αναδειχθεί MVP των τελικών για 4η επίσης φορά. Τα επιτεύγματά του… τρομάζουν και τον καθιστούν ρέκορντμαν. Κάθε του στατιστικό στους τελικούς τον βάζει στην πρώτη δεκάδα της εκάστοτε λίστας και μάλιστα πολλά ρεκόρ κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ απειλούνται άμεσα!

Ας αναλύσουμε ένα προς ένα τα στατιστικά του ΛεΜπρόν Τζέιμς:

Μαζί με το τελευταίο που έδωσε κόντρα στους πρωταθλητές, ο ΛεΜπρόν έφτασε τα 45 παιχνίδια στους τελικούς και βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές. Πρώτος με 70 αγώνες είναι ο μυθικός Μπιλ Ράσελ. Από άποψη λεπτών συμμετοχής, ο ΛεΜπρόν έχει καταγράψει 1.921,7 όντας πέμπτος στη λίστα, αλλά γενικότερα στα playoffs είναι πρώτος με 9.736 λεπτά!

Ο 33χρονος σταρ με τους 51 πόντους που σημείωσε τα ξημερώματα έφτασε τους 1.247 και βρίσκεται στην τρίτη θέση, κυνηγώντας τον πρωτοπόρο Τζέρι Ουέστ ο οποίος έχει 1.679. Γενικότερα στα σουτ εντός πεδιάς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει επιχειρήσει 1.008 σουτ (τρίτος) και έχει ευστοχήσει στα 471 (τρίτος επίσης).


Αναφορικά με τα συνολικά ριμπάουντ (επιθετικά και αμυντικά), ο ΛεΜπρόν μάζεψε 8 χθες και έφτασε τα 339 ευρισκόμενος στη δεύτερη θέση. Δεύτερος είναι και στη λίστα με τα κλεψίματα έχοντας 81 και είναι πίσω από τον πρωτοπόρο Μάτζικ Τζόνσον που έχει 102. Επειδή και η άμυνα είναι ένα από τα δυνατά του σημεία, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έφτασε τα 39 κοψίματα φτάνοντας στην 9η θέση της λίστας, με τον Τιμ Ντάνκαν να είναι πρώτος με 557.

Όλοι τον γνωρίζουμε και τον θαυμάζουμε για τα εντυπωσιακά του καρφώματα που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Όμως, ο ΛεΜπρόν γνωρίζει όσο ελάχιστοι και την τέχνη του σουτ και γι΄αυτό θεωρείται ένας εξαιρετικά ολοκληρωμένος παίκτης. Πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, έχει σκοράρει σε 80 από τα 233 σουτ που έχει επιχειρήσει όντας πρώτος και στις δύο κατηγορίες!

https://twitter.com/statmuse/status/1002329236877783041

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και ένα ακόμα ρεκόρ του ΛεΜπρόν στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο ηγέτης του Κλίβελαντ με τους 51 πόντους του κόντρα στους πρωταθλητές από το Γκόλντεν Στέιτ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν το 1993 που σημειώνει πάνω από 50 πόντους. Ο MJ είχε βάλει 55 πόντους τότε, με την κορυφή να ανήκει στον Έλτζιν Μπέιλορ με 61 πόντους από τις 14 Απριλίου του μακρινού 1962.

https://twitter.com/statmuse/status/1002399869049458688

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από