ΝΒΑ : Μια επισκόπηση των πλέι οφ

Η μονομαχία των Westbrook/Lillard, οι καβγάδες του Brooklyn και η κυριαρχία των Bucks.

Μέχρι στιγμής στα playoffs του ΝΒΑ επικρατεί ο κακός χαμός, με τα διάφορα ζευγάρια του πρώτου γύρου να μας έχουν προσφέρει ορισμένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια της φετινής σεζόν. Το επίπεδο μοιάζει να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς ακόμα και τα θεωρητικά φαβορί δυσκολεύονται αφάνταστα να ξεπεράσουν τα εμπόδια των πιο αδύναμων αντιπάλων τους.

Πολλά ματς έχουν κριθεί κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό. Παρόλα αυτά βέβαια, η τηλεθέαση συνεχίζει να ακολουθεί πτωτικές τάσεις, καταγράφοντας μείωση 30% σε σχέση με πέρσι. Ίσως το γεγονός αυτό να αποτελεί ένα σημαντικό παράγωγο της απουσίας τους σπουδαίου Lebron James. Υποθέτω πως θα φανεί στην πορεία. Ας δούμε μαζί τι ακριβώς συνέβη στο διήμερο που προηγήθηκε.

1) Milwaukee Bucks Vs Detroit Pistons
Νομίζω πως εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο βαρετή σειρά της φετινής postseason. Οι Pistons αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την είσοδο τους στην οκτάδα, όμως χωρίς τον Blake Griffin δείχνουν ανήμποροι να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις όποιες πιθανότητες τους για μία έστω νίκη. Το συγκεκριμένο επιχείρημα φυσικά μπορεί να γραφεί και ανάποδα – τα Ελάφια παίζουν τόσο καλά, που δεν επιτρέπουν δεύτερες σκέψεις στους αντιπάλους τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα επτά διαφορετικοί μπασκετμπολίστες των Bucks σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, σε μία πραγματική αποθέωση του μπάσκετ συνεργασίας και της ομαδικής προσπάθειας. Απολαύστε τα επιτεύγματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο βίντεο που ακολουθεί.

 2) Philadelphia 76ers Vs Brooklyn Nets
Η πρόδηλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο οργανισμούς κορυφώθηκε τις προάλλες, με το εκτός φάσης σπρώξιμο του Jared Dudley στον Joel Embiid, την επακόλουθη άσχημη αντίδραση του Jimmy Butler και τον καβγά που ξέσπασε στο παρκέ του Barclays Center.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι δικαιολογημένες αποβολές των Butler/Dudley για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι Sixers κατόρθωσαν να φτάσουν πρώτοι στο νήμα του τερματισμού, κυρίως εξαιτίας της καταπληκτικής εμφάνισης του Καμερουνέζου γίγαντα (31 πόντοι, 16 rebound, 6 τάπες). Μετά το τέλος του ματς ο Embiid ρωτήθηκε φυσικά για το συμβάν με το Dudley, επιλέγοντας να ξεκινήσει τις δηλώσεις του με τη φράση: «αυτόν δεν το ξέρει ούτε η μάνα του». Προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας.

3) Oklahoma City Thunder Vs Portland Trail Blazers
Ίσως η πιο αμφίρροπη σειρά των φετινών playoffs και μια από τις λίγες, οι οποίες πιθανόν να οδηγηθούν στους επτά αγώνες. Οι δύο οργανισμοί έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους σε επίπεδο δυναμικότητας και όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τρομερή μονομαχία της περιφέρειας: ο γνωστός και μη εξαιρετέος Russel Westbrook καλείται να αντιμετωπίσει τον υποτιμημένο παιχταρά που ονομάζεται Damian Lillard.

Σε ανύποπτη στιγμή ο super star των Thunder είχε δηλώσει – με σύμμαχο την αλαζονεία που τον διακρίνει – πως ο αντίπαλος του, είναι υπερβολικά μικροκαμωμένος για τον πάρει στα σοβαρά. Ο Lillard απάντησε μια δύο καταπληκτικές εμφανίσεις στα πρώτα δύο παιχνίδια, που μεταφράστηκαν σε ισάριθμες νίκες για την ομάδα του. Προχθές η σκυτάλη δόθηκε στον αφηνιασμένο Westbrook, ο οποίος σμπαράλιασε κυριολεκτικά το σύνολο των αμυντικών πλάνων των Blazers (33 πόντοι, 11 assists).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από