NBAer χαρακτήρισε τον Ερντογάν «Χίτλερ του αιώνα μας» και κινδυνεύει με φυλάκιση!

Τη φυλάκιση του σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ, ζήτησε Τούρκος Εισαγγελέας, με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Πρόεδρο της χώρας,Ταγίπ Ερντογάν.

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ, για διάστημα ως και τέσσερα χρόνια, κατηγορώντας τον ότι προσέβαλε τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο 25χρονος μπασκετμπολίστας έχει πάρει θέση υπέρ του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του, το καλοκαίρι του 2016.

Επιπλέον νωρίτερα την τρέχουσα χρονιά, οι τουρκικές αρχές ακύρωσαν το διαβατήριο του Καντέρ, χαρακτηρίζοντάς τον φυγά. Ο παίκτης μπορεί να κινείται στις ΗΠΑ, αλλά όταν βρέθηκε στη Ρουμανία τον περασμένο Μάιο, κρατήθηκε εξαιτίας του άκυρου διαβατηρίου του. Μετά την εν λόγω περιπέτεια ο Τούρκος σέντερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον «Χίτλερ του αιώνα μας».

«Έχω πει λιγότερα απ΄όσα αυτός ο άτιμος αξίζει. Προσθέστε μου άλλα τέσσερα χρόνια», ήταν έγραψε ο Ενές Καντέρ στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, όταν τον ενημέρωσαν για την πρόταση του εισαγγελέα.

https://twitter.com/Enes_Kanter/status/943432587585949696

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από