Το αξέχαστο μονό του Μπόρις Γκόρενς με τον Μάικλ Τζόρνταν

Ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ ήταν πρωταγωνιστής σε μία ιστορία με τον MJ, όταν πέρασε ένα δίμηνο από τους Σικάγο Μπουλς.

Μέσα στο «The Last Dance» είδαμε πολλά γνωστά πρόσωπα. Εάν κάποιος παρατηρήσει κάποιες από τις προπονήσεις του καλοκαιριού του 1997, θα μπορούσε να δει έναν αθλητή που είχε περάσει από την χώρα μας.

Ο λόγος για τον Μπόρις Γκόρενς. Ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2003-04 και για λίγα ματς την επόμενη χρονιά, βρέθηκε το καλοκαίρι του 1997 και για δύο μήνες, οι Μπουλς τον είχαν στις προπονήσεις τους. Οι εμπειρίες που αποκόμισε; Τεράστιες. Τι δεν θα ξεχάσει ποτέ όμως; Ένα… εφιαλτικό μονό με τον Μάικλ Τζόρνταν, το οποίο το προκάλεσε ο ίδιος.

«Έπρηζα τον Τζόρνταν συνέχεια για να παίξουμε ένα μονό. Μετά από κάθε προπόνηση μου έλεγε να φύγω από δίπλα του» τόνισε ο Γκόρενς αρχικά.

Την τελευταία μέρα όμως του training camp ο MJ του έδωσε μία ευκαιρία αφού γνώριζε ότι ο Σλοβένος θα επιστρέψει στην Ευρώπη. «Γυρισε κα μου είπε, ας παίξουμε».

Οι δύο τους συμφώνησαν για ένα μονό με τον νικητή να χρειάζεται να φτάσει στους 11 πόντους. Ο Γκόρενς προηγήθηκε και ακόμα και σήμερα δεν ξέρει αν ο… αέρινος τον άφησε να το κάνει αυτό. Αν του το επέτρεψε για να μην του διαλύσει το ηθικό.

«Θεέ μου βοήθεια. Όλα τα σουτ μου ήταν τρελά αλλά και πάλι μπήκαν μέσα», σκεφτόταν ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Γκόρενς προσπέρασε με 9-2 και έκανε το κλασικό λάθος. Το μοιραίο που έκαναν όλοι απέναντι στον Τζόρνταν. Άνοιξε το στόμα του. «Ξεκίνησα να τον πειράζω. Για παράδειγμα του είπα “άκου, θα λέω σε όλους στο σπίτι πως σου πάτησα τον… κ@%ο και ότι είμαι καλύτερος από εσένα” και άλλα πολλά».

Αυτό ήταν. Ένα  9-0 σερί του MJ τελείωσε το μονό με τον Γκόρενς να μην ξεχνάει ποτέ αυτήν την μέρα. «Ο Τζόρνταν είπε μετά σε όλη την ομάδα πως με «έσπασε» και εγώ έκανα τον εκνευρισμένο. Βασικά, ήμουν τόσο περήφανος που είχα την τιμή να παίξω απέναντί του. Έστω και έτσι. Ένα από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω».

Πως βρέθηκε όμως να παίζει δίπλα του; Το 1996 έπαιξε στο Στρασβούργο σε ηλικία 23 ετών. Έφτασε να έχει 19,6 πόντους κατά μέσο όρο και ο Κροάτης σκάουτερ των Μπουλς, Ίβιτσα Ντούκαν, ο οποίος ήταν και ο λόγος που ο Κούκοτς πήγε στο Σικάγο, τον κάλεσε στο Summer League του Σολτ Λέικ.

«Θυμάμαι να παίζω άσχημα στο πρώτο παιχνίδι και ότι ήμουν πολύ ανώτερος στο τρίτο. Οι Μπουλς με κάλεσαν και σε ένα καμπ βετεράνων γιατί άρεσα πολύ στον Ντούκαν που με πίστευε πολύ».

Ο Γκόρενς έχει… χτυπήσει ένα τατουάζ με τον Ντράζεν Πέτροβιτς όταν αγωνιζόταν στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και φορούσε το νούμερο «3».

«Ο Μάικλ πάντα μου έκανε πλάκα όταν έμαθε ότι ο Ντράζεν ήταν το είδωλό μου. Τον πείραζα και εγώ διαρκώς με αυτό. Του έλεγα ότι ο Ντράζεν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ότι είναι κάτι εντυπωσιακό».

Ο Γκόρενς εκείνη την χρονιά δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα των Μπουλς. Ο Τζέρι Κράουζ, για τον οποίο ακούσαμε τα χειρότερα στο «The Last Dance» του ESPN για την διάλυση των Ταύρων, του είχε προτείνει να παραμείνει στο CBA και όταν χρειαστεί να αδράξει την ευκαιρία. Αυτός δεν το δέχθηκε. Επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ορτέζ. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν του ΝΒΑ, ο Στιβ Κερ τραυματίστηκε και έμεινε για ένα μήνα εκτός.

Ο Λαρού πήρε την θέση του και έπαιξε 14 παιχνίδια και στο τέλος είχε ένα δαχτυλίδι. Εάν έλεγε ναι ο Γκόρενς στον Κράουζε, τότε θα ήταν ο πρώτος Σλοβένος στην ιστορία με τίτλο του ΝΒΑ. Η τύχη όμως δεν του χαμογέλασε…

Ο Μπόρις Γκόρενς, όταν αγωνίστηκε στα μέρη μας με την φανέλα του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από