Γερμανία – Δομινικανή Δημοκρατία 68-70

Η πρώτη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι γεγονός. Η σκληροτράχηλη Δομινικανή Δημοκρατία πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στους Γερμανούς και θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τρεις παίκτες των νικητών με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Σρέντερ πέτυχε 20 για του Γερμανούς που θα πουν... αντίο.

Απίστευτο παιχνίδι  στην Σενζέν, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τεράστια έκπληξη του τουρνουά. Η Δομινικανή Δημοκρατία, γνωστή για το σκληρό και γρήγορο παιχνίδι της, κατάφερε να επικρατήσει της Γερμανίας με 70-68 και  ουσιαστικά να πετάξει έξω τα «πάντσερ» του Ντένις Σρέντερ που πέτυχε 20 πόντους.

Για τους νικητές πρωταγωνιστές ήταν οι Βίκτορ Λιθ (17π.), Ελόι Βάργκας (16π.) και Ρόναλντ Ρόμπερτς (10π.).  Η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία έκανε το 2-0 στον όμιλο και προκρίθηκε ουσιαστικά στην επόμενη φάση, ενώ η παρέα του Ντένις Σρέντερ έμεινε στο 0-2 και θα αναγκαστεί να μείνει στην Κίνα για τους αγώνες κατάταξης.

Το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ντέρμπι, όμως οι Γερμανοί απέκτησαν μικρό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (21-16), ωστόσο οι Δομινικανοί άλλαξα τελείως την εικόνα τους. Η ομάδα; από τα νησιά της Καραϊβικής ισορρόπησε το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια με τους Γερμανούς να προηγούνται με ένα καλάθι (39-37).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους μεγάλους νικητές οι οποίοι ανέβασαν στροφές και το έκλεισαν με  σκορ 55-52 (30′). Έκτοτε η Δομινικανή Δημοκρατία δεν έκανε πισωγύρισμα και βγήκε «ζωντανή» από το θρίλερ που διαδραματίστηκε. Αν και βίωσε τον κίνδυνο της αντεπίθεσης στα τελευταία λεπτά από τους Γερμανούς,κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Δεκάλεπτα: 21-16, 39-37, 52-55, 68-70

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από