Αυστραλία-Σενεγάλη 81-68

Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, η Αυστραλία πήρε τη νίκη – πρόκριση απέναντι στη Σενεγάλη με 81-68.

Πιο δύσκολα απ’ ότι αναμενόταν, στην αρχή τουλάχιστον, η Αυστραλία έκαμψε την αντίσταση της Σενεγάλης με 81-68 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Οι Αφρικανοί μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 5-0 και 14-9 στην πρώτη περίοδο η οποία όμως έκλεισε με τα «καγκουρό» να έχουν το προβάδισμα με 18-16 χάρη στους Ντελαβεντόβα και Ίνγκλς.

Το ντέρμπι συνεχίστηκα και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η Αυστραλία είχε το προβάδισμα μέχρι που ο Μουχαμάντ Φαγιέ με δύο τρίποντα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 26-24 στα μέσα της περιόδου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το ημίχρονο όπου και πάλι η Αυστραλία είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα (36-33).

Μπέινς και Ινγκλς μπήκαν δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και κάπου εκεί άρχισε να ξεφεύγει η διαφορά. Για πρώτη φορά η Αυστραλία προηγήθηκε με +7 (46-39) και το τρίποντο του Μιλς πήγε τη διαφορά σε διψήφιο, απόσταση που έμεινε μέχρι και το τέλος της περιόδου με το 60-50 να δίνει ένα καλό προβάδισμα στην Αυστραλία.

Στην τέταρτη περίοδο οι Σενεγαλέζοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να μειώσουν κάτι που εν μέρει κατάφεραν, κατεβάζοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (64-59) αλλά οι Αυστραλοί με Μιλς και Ινγκλς «καθάρισαν» το παιχνίδι παίρνοντας τη νίκη με 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-33, 60-50,81-68

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από