Ανανέωση συνεργασίας FIA-FIVA

Οι δύο ομοσπονδίες ανανέωσαν τη συνεργασία τους προκειμένου να διατηρηθεί η παράδοση των ιστορικών αυτοκινήτων.

Στις 26 Ιουνίου στο Παρίσι, ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ και ο ομόλογός του στη FIVA, Πατρίκ Ρολέ, υπέγραψαν την ανανέωση της συνεργασίας των δύο ομοσπονδιών, που έχει στόχο τη διατήρηση της παράδοσης των ιστορικών αυτοκινήτων.

Η νέα συμφωνία αντικαθιστά εκείνη του 1999 και με αυτή βελτιώνεται η συνεργασία και η δραστηριότητά τους σε διάφορα γεγονότα και εκδηλώσεις, χάρη και στην επανίδρυση της FIA-FIVA Relations Committee (RC).

Η RC θα ερευνήσει τυχόν προβλήματα που επηρεάζουν το κοινό συμφέρον, θα εφαρμόσει στρατηγικές για την επίλυσή τους και θα έχει σημαντικό ρόλο για τον χειρισμό άλλων θεμάτων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η FIVA (Fédération Internationale des Véhicles Anciens) δημιουργήθηκε το 1966 και σε αυτή μετέχουν 85 διεθνείς ομοσπονδίες και κλαμπ, με μέλη από 70 χώρες, εκπροσωπώντας 1,6 εκατομμύρια φίλους των ιστορικών αυτοκινήτων. Η FIVA αποτελεί έναν παγκόσμιο οργανισμό, που στόχο έχει τη διατήρηση της παράδοσης αυτών των οχημάτων, ενώ από τον Απρίλιο του 2017, αποτελεί μη κυβερνητικό εταίρο της UNESCO.

Πηγή: FIA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από