Kia Futuron Concept

Η εταιρεία παρουσίασε το αυτοκίνητο, το οποίο είναι ηλεκτρικό και διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

Το Futuron Concept παρουσιάζει η Kia, ένα 4κίνητο SUV της νέας εποχής, δηλαδή ηλεκτρικό και εξοπλισμένο/εμπλουτισμένο με όλα τα στοιχεία που το κάνουν να αποτυπώνει τον χαρακτήρα του. Οι γραμμές του είναι ρέουσες και προσφέρουν όμορφο σχήμα, ενώ οι διαστάσεις του φανερώνουν τον μελλοντικό σχεδιασμό των οχημάτων της φίρμας, που θα είναι σπορ και μοντέρνος.

Το μήκος του ανέρχεται στα 4.850mm, το ύψος στα 1.550mm και το μεταξόνιο στα 3.000mm. Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος, παρέχοντας ισχύ στα ηλεκτρικά μοτέρ. Το κέντρο βάρους είναι χαμηλό και ως εκ τούτου, το όχημα πιο σταθερό.

Το εμπρός μέρος του οχήματος διαθέτει τη χαρακτηριστική γρίλια τύπου tiger nose, ενώ αναφορικά με την καμπίνα, η υιοθέτηση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, της επιτρέπει να δημιουργήσει περισσότερο χώρο. Τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν δύο θέσεις οδήγησης. Η μία είναι η κανονική και η άλλη αυτή της ξεκούρασης, όπως στα αεροπλάνα.

Μάλιστα, με την ενεργοποίηση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, τα καθίσματα αντιδρούν στις κινήσεις του τιμονιού, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι.

Πηγή: Kia

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από