Για πότε πρόλαβαν να ανέβουν στα κεραμίδια….

Στον φετινό Ολυμπιακό κανείς δεν χαρίζει τίποτα. Ούτε τον πυρετό του. Κι αυτό το ήξεραν ξέρουν πολύ καλά οι ερυθρόλευκοι όταν έβγαζαν ανακοίνωση με την οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή ζητούσαν να σφυρίξει ξένος διαιτητής.

Ναι, η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν εκείνη που περίμενε ο ίδιος ο Μαρτίνς και ο κόσμος της ομάδας. Η ήττα δεν άρεσε στον κόσμο του όπως δεν άρεσε σε γενικές γραμμές και η εμφάνιση.

Η διαφορά είναι πως με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν περιθώρια για άσχημες εμφανίσεις. Αυτές θα πληρώνονται. Κι είναι αλήθεια πως ο μόνος τρόπος για να πάρει φέτος πρωτάθλημα είναι αυτός που τον πήρε. Αν επρόκειτο να κριθεί στο νήμα απλά δεν θα το έπαιρνε. Γιατί στον φετινό Ολυμπιακό κανείς δεν χαρίζει τίποτα. Ούτε τον πυρετό του. Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Το ήξεραν όταν έβγαζαν ανακοίνωση με την οποία δήλωναν αντίθετοι διότι ο κ. Περέιρα δεν όριζε ξένους διαιτητές για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όταν και την τελευταία στιγμή ζητούσαν να σφυρίξει ξένος διαιτητής.

Ο κ. Περέιρα που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν (;) έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει να κάνει και έβαλε τον Μανούχο να σφυρίξει. Οσα γράφονται δεν αποτελούν δικαιολογίες για μια εμφάνιση που δεν ήταν καλή. Αλλωστε αυτό ξεκαθαρίστηκε στην αρχή του κειμένου. Ο Μανούχος δεν πήγε καν στο VAR στην περίπτωση του καθαρού πέναλτι που κάνει ο Βαρέλα στον Χασάν και δεν το έκανε ούτε στη φάση λίγα λεπτά μετά που σκόραρε ο Αιγύπτιος.

Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα τη φάση δεν γύρισε πίσω για να τη δει ο Τζιοβάρας στο VAR! Κάπως έτσι μεταχειρίστηκαν τον Ολυμπιακό οι διαιτητές του ντέρμπι στέλνοντάς του το μήνυμα ότι για να πάρει τα ματς θα πρέπει να είναι μια κλάση πάνω από τον αντίπαλο. Όπως ήταν φέτος στα περισσότερα παιχνίδια. Όπως ήταν φυσικό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ βγήκαν πάλι στα κεραμίδια κείνοι που θέλουν να κοντύνουν τον Ολυμπιακό αφού το μπόι τους φέτος ήταν μικρό. Πιθανά να έχουν την εντύπωση ότι κοντή είναι και η μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ζητούν το γκολ του Μιχάι να διαγράψει σόδα είδαμε φέτος στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα και φανερώνουν την απόλυτη αγωνιστική κυριαρχία των ερυθρόλευκων. Ετσι ανάμεσα σε όλα τα άλλα δείχνουν ότι οι φιλοδοξίες τους περιορίζονται στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αφού κείνοι δεν μπορούν να έχουν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Κυρίως οφείλουν να επανασυνδεθούν με τι ς καλές εμφανίσεις γιατί ήταν αυτές και μόνο αυτές που τους οδήγησαν στις επιτυχίες. Η «εξυγίανση» δεν πρόκειται να τους αφήσει κανένα περιθώριο να πανηγυρίσουν αν δεν είναι καταφανής η ανωτερότητά τους στο γήπεδο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από