Βιεϊρίνια : Το άδοξο φινάλε ενός πραγματικού ηγέτη

Το διαζύγιο Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ βγήκε με τον 34χρονο ποδοσφαιριστή να το ανακοινώνει μέσα από τα social media, με τους Ασπρόμαυρους να πιάνονται απροετοίμαστοι και να καλούνται να δώσουν απαντήσεις για τους λόγους που έφυγε μια προσωπικότητα από τα αποδυτήρια της Τούμπας.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2012 ο Αντρέ Βιεϊρίνια μπήκε για τελευταία στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας προκειμένου να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ λόγω της μεταγραφής του στην Βόλφσμπουργκ. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αφού άκουγε από τα χείλη των οπαδών της ομάδων το όνομα του να το φωνάζουν ρυθμικά λύγησε. Μετά από 8 χρόνια, οι δρόμοι του Δικεφάλου με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ξαναχωρίζουν. Αυτή την φορά το διαζύγιο δεν προήλθε από την πώληση του παίκτη για να καλυφθούν οφειλές του παρελθόντος όπως έγινε την πρώτη φορά.

Έγινε, γιατί στον ΠΑΟΚ, θεωρούσαν πως ο 34χρονος ποδοσφαιριστής δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, αλλά και για το μεγάλο συμβόλαιο που κουβαλούσε. Ο Δικέφαλος είχε μπει σε οικονομικό εξορθολογισμό και στη νέα κατάσταση δεν μπορούσε να «σηκώσει» το βάρος ενός μεγάλου συμβολαίου. Από την άλλη πλευρά ο Βιεϊρίνια, πιστεύει πως έχει άλλα δύο-τρία χρόνια που μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για να βγει το διαζύγιο χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και όταν έγινε δεν είχε τον ιδανικό τρόπο.

Ο Βιεϊρίνια, αποχαιρέτησε το «σπίτι του» όχι με τον τρόπο που αρμόζει στον πρώην αρχηγό του και σε μια προσωπικότητα όπως αυτή του 34χρονου ποδοσφαιριστή. Δεν θα πατήσει ξανά το χορτάρι της Τούμπας. Δεν θα πάει στο πέταλο για να χαιρετήσει τα παιδιά της Θύρα 4… Ο «Σαλονικιός» Βιεϊρίνια δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε κάνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Επέλεξε να δημοσιοποιήσει το διαζύγιο, μέσα από τα social media, άλλωστε είναι της μοδός, και να πιάσει απροετοίμαστη την ΠΑΕ που ακόμα να κατεβάσει την φωτογραφία του από το φετινό ρόστερ.

Ο Πορτογάλος μέσα σε 317 λέξεις έβαλε ένα τέλος στις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ. Όχι δεν χωρίζουν ως εχθροί, αλλά ο Βιεϊρίνια εξέφρασε το παράπονό του, τον πόνο που νιώθει μέσα του γιατί πίστευε και πιστεύει πως στο ταβάνι των αποδυτηρίων της Τούμπας θα κάρφωνε κάποια στιγμή το δελτίο του. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του έβγαλε και μια πικρία αφήνοντας πολλά υπονοούμενα λέγοντας πως: «Από την πλευρά μου το πάλεψα μέχρι το τέλος. Έκανα υπομονή και δεν μίλησα ποτέ δημόσια για να μην φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Κι ας άκουσα πολλά, τα περισσότερα άδικα και ψέματα. Ως εδώ όμως».

Ο Βιεϊρίνια, δεν είναι αχάριστος γι’ αυτά που πήρε, αλλά και έδωσε στους Ασπρόμαυρους. Σήκωσε τρία κύπελλα, αλλά και ένα πρωτάθλημα. Έγινε αρχηγός στα αποδυτήρια και η ψυχή της ομάδας. «Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντι σε εσάς που παιδί από την Πορτογαλία με πήρατε από το χέρι και μου γνωρίσατε τον κόσμο. Φεύγω άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσής. Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα μου. Δεν μπορώ παρά να θέλω τα καλύτερα για το σπίτι μου και φυσικά για την κεφαλή αυτού του σπιτιού, την οικογένεια Σαββίδη, μόνο χαρές και επιτυχίες. Αντίο».

Μπορεί να μπήκε χθες το μεσημέρι ο επίλογος στη σχέση Βιεϊρίνια-ΠΑΟΚ, όμως πλέον στην Τούμπα θα υπάρξει πίεση από τον κόσμο, από τους δημοσιογράφους για να μάθουν πως οι δύο πλευρές έφτασαν στο διαζύγιο. Την επόμενη εβδομάδα ο αθλητικός διευθυντής θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου και ένα από τα θέματα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον θα είναι το θέμα Βιεϊρίνια και πως οι δύο πλευρές έφτασαν σ’ αυτό το σημείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από