Όταν ο Μάσιμο Καρέρα δεν διαβάζει το μάθημά του…

Περισσότερο μου δημιουργείται η εντύπωση πως ο Ιταλός δεν ασχολείται με την προετοιμασία των παιχνιδιών και βάζει να λειτουργεί ο αυτόματος πιλότος.

Ενας προπονητής μπορεί να βρεθεί σε κακή μέρα όπως συμβαίνει να βρεθούν και οι παίκτες του. Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκε ο Μάσιμο Καρέρα που τα έκανε μούσκεμα σε ένα παιχνίδι για το ποιο όλοι νόμιζαν πως θα ήταν τυπική διαδικασία για την Ενωση. Και δεν ήταν γιατί ο προπονητής της ανακάτεψε τόσο πολύ την τράπουλα που στο τέλος παρουσίασε μια ομάδα αγνώριστη.

 Ποιός ο λόγος να παίξεις με την Ζόρια έχοντας στη σύνθεση τρεις στόπερ, τρεις αμυντικός χαφ και κανέναν σέντερ φορ; Σε ποια ποδοσφαιρική λογική υπακούει αυτή η ανορθογραφία. Είναι δυνατό σε ένα παιχνίδι που θες μόνο νίκη να παίζεις χωρίς σέντερ φορ; Και να πει κανείς ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος.  Και ο Ολιβέιρα ήταν έτοιμος και ο Ανσαριφάρντ που χρησιμοποιήθηκε καθυστερημένα , επίσης. 

Είναι γεγονός πως ο προπονητής της Ενωσης κάνει συχνά ροτέισον και αλλάζει σχήματα και διατάξεις. Είναι επίσης γεγονός πως το ρόστερ της Ενωσης του δίνει τέτοια δυνατότητα μεσοεπιθετικά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο κόουτς γέμισε την ομάδα με μεσοαμυντικούς και άφησε στην επίθεση δυο παίκτες που ναι μεν κινούνται και στην περιοχή αλλά κυρίως κινούνται περιφερειακά. Το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να μην μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή. 

Κι εδώ αξίζει να γίνει η επισήμανση πως η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο στη σύνθεσή της. Για να το διατυπώσω διαφορετικά , ο Καρέρα δεν έχει ακόμα βρει τρόπος να μην χάνει η ομάδα του την αποτελεσματικότητα της όταν απουσιάζει ο αρχηγός της. Κάτι που το είχε καταφέρει ο Χιμένεθ στην δική το θητεία και παρά το γεγονός ότι οι επιλογές ήταν λιγότερες σε σχέση με αυτές που έχει στη διάθεση του ο Καρέρα. 

Κάτι τέτοιες συγκρίσεις κάνουν οι οπαδοί της Ενωσης και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Ιταλός δεν είναι ο κατάλληλος προπονητής για μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Προσωπικά δεν είμαι πεισμένος ότι έχουν έτσι τα πράγματα. Περισσότερο μου δημιουργείται η εντύπωση πως ο Ιταλός δεν ασχολείται με την προετοιμασία των παιχνιδιών και βάζει να λειτουργεί ο αυτόματος πιλότος.

 Αν δεν είναι έτσι πως μπορεί να εξηγηθεί ότι ο Καρέρα ενώ έβλεπε την αδυναμία της ομάδας του να επιτεθεί οργανωμένα και να απειλήσει, άφησε την ΑΕΚ χωρίς αλλαγές στην έναρξη το δευτέρου ημιχρόνου να τρέχει και να μην προλαβαίνει. Και κάτι άλλο: πόση σημασία δίνες ένας προπονητής στην ομάδα το όταν βγάζει τον Μπακάκη και βάζει να παίξει σε θέση δεξιού μπακ-χαφ ο στόπερ Σβάρνας; Επειδή όλα αυτά δεν έχουν ποδοσφαιρική λογική, ας εξετάσουν στην ΑΕΚ με πόσο κέφι κάνει την δουλειά ο προπονητής τους… 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από