Ολυμπιακός : Κάθε χρόνο τέτοια μέρα…

Σύμπτωση στα χρόνια της… εξυγίανσης; Πρόπερσι ήταν στην Ξάνθη, πέρσι στον Βόλο. Φέτος το… κορυφαίο ματς της «εξυγίανσης» πετυχαίνει τον Ολυμπιακό στη Λαμία. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση. Θα μπορούσε να είναι… παράδοση. Μπορεί να είναι ιδανικό το τάιμινγκ. Ότι και να είναι το σίγουρο για τον Ολυμπιακό είναι πως στα χρόνια της… εξυγίανσης, κάθε χρόνο τέτοια μέρα… εξυγιαίνεται!

Μπορεί να είναι οι γιορτές που δημιουργούν ένα ξεχωριστό κλίμα. Μπορεί να είναι η ευκαιρία μετά την υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη (σ.σ. γιατί ο Ολυμπιακός παίζει κάθε χρόνο Ευρώπη) και τα μαζεμένα παιχνίδια που τον βρίσκουν πιο ευάλωτο. Σημασία έχει πως μέχρι τώρα και τις δύο χρονιές που έχουν προηγηθεί, στο ίδιο πάνω-κάτω διάστημα ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει δύο από τις πιο χαρακτηριστικές… παραστάσεις της «νέας εποχής» που την ονόμασαν «εξυγίανση».

Πρόπερσι στην Ξάνθη. Ήταν 9 Δεκεμβρίου 2018, η 13η αγωνιστική, μια αγωνιστική πριν την διακοπή για τις γιορτές. Η παραδοσιακή έκφραση «μπλόκο» φαντάζει… κωμική μπροστά σε αυτό που συνάντησε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη. Η διαιτησία του Τζήλου και οι αποφάσεις που πήραν συνολικά οι διαιτητές ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στα Πηγάδια στο 1-1. Σε ένα ματς για… σεμινάριο αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Με αυτό το «μπλόκο» ο Ολυμπιακός έχασε την επαφή με την κορυφή.

Πέρσι στον Βόλο. Με VAR η… εξυγίανση ξεπέρασε τον εαυτό της. Μέχρι και η ΟΥΕΦΑ παραδέχθηκε την αλλοίωση και την κλοπή δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό, στο 0-0 με τον Βόλο. Γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα, πέναλτι που δεν δόθηκαν. Η δεύτερη… παράσταση της «εξυγίανσης» χρονιάρες μέρες.

Φέτος ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Λαμία για να δώσει το ματς που.. ταιριάζει στην «παράδοση της εξυγίανσης». Δεν λέω πως σώνει και καλά η… σύμπτωση θα επαναληφθεί στη Λαμία. Απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει τη νίκη, να αφήσει και πίσω του την κακή εικόνα που είχε με την Πόρτο, και να συνεχίσει πρώτος και αήττητος την πορεία του στο πρωτάθλημα πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ με τις καλύτερες συνθήκες.

Ο Ολυμπιακός που έχει τα θέματα του, της κούρασης και των απουσιών που προέκυψαν και πάλι και που συν τοις άλλοις είναι δεδομένο πως θα έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα κλειστεί όσο πιο καλά μπορεί, σε ένα γήπεδο που αναμένεται να είναι βαρύ έτσι και αλλιώς.

Τι θα πράξει η… εξυγίανση; Μελλοντολόγος δεν είμαι. Την παράδοση θυμήθηκα, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να την επαναφέρουμε στην κουβέντα μετά τον αγώνα στη Λαμία.

Στην τελική και την… παράδοση να θέλει με κάποιο τρόπο να τηρήσει η «εξυγίανση» θα πρέπει να βρει τον τρόπο ο Ολυμπιακός. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από