Με άλλη τράπουλα στα χέρια

Άλλο ρόστερ ο Ολυμπιακός ως τις 21 Νοεμβρίου. Άλλο αυτό του Γενάρη…

Πέντε στα τελευταία έντεκα γκολ. Από το χάρισμα που διαθέτουν στις στημένες μπάλες ο Κώστας Φορτούνης και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Βαθμοί ολόκληροι. Το 2-0 που κλείδωσε το τρίποντο με την ΑΕΚ. Τα τρία από τα τέσσερα γκολ στην Τρίπολη που μετέτρεψαν μια επικίνδυνη αποστολή εκτός έδρας σε περίπατο. Ο βαθμός της Τούμπας. Η σημερινή νίκη σε «τέτοια ματς που χαρίζουν πρωταθλήματα» όπως εξήγησε με μπόλικο κυνισμό ο Πέδρο Μαρτίνς.

Οι στημένες μπάλες είναι δουλειά. Είναι εργατο-ώρες στον Ρέντη, μετά το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Είναι ταλέντο. Είναι όμως και ένας τρόπος να κρύψεις προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Είναι η δεδομένη κούραση -5 ματς σε 14 ημέρες το σημερινό-. Είναι αυτό το road trip που κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα; Είναι το γεγονός ότι προπονητής έχει ξανά σχεδόν όλους τους παίκτες και πρέπει εκ νέου να μοιράσει τους ρόλους; Πιθανότατα όλα μαζί. Ένα καλό rotation στο κύπελλο μεσοβδόμαδα στο Αγρίνιο θα συμβάλει για την επίλυση των πρώτων. Για το πως ο προπονητής μοιράζει την τράπουλα όμως δεν έχει λόγο.

Ο Μαρτίνς ως τις 21 Νοέμβρη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπολόγιζε τον Κώστα Φορτούνη ως ρεζέρβα, πολυτελείας. Είχε βρει μια μέθοδο με Ελ Αραμπί και Χασάν να λύνει τα επιθετικά του προβλήματα από το «κουτί». Και φλέρταρε ακόμη με τον σχηματισμό 4-3-3.

Από εκεί και πέρα, με τον σωρό αναποδιές που προέκυψαν; Έδωσε στον Φορτούνη τα κλειδιά. Ευκαιρίες ενδεκάδας σε παίκτες όπως ο Βρουσάι, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Σουντανί. Σταδιακά επέστρεψε ο Μπρούμα. Προστέθηκε στην ομάδα και ένας ακόμη αριστερός μπακ (Ρέαμπτσιουκ). Πλέον γύρισε και ο Χασάν.

Στα 5 ματς του Γενάρη ο σχηματισμός ξεκινά είτε από 4-2-3-1, είτε 4-4-2. Στα 5 ματς του Γενάρη δεν θα βρεις ίδιο εναρκτήριο σχήμα σε «καρμπόν». Διαφορετικές σκέψεις, διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικά ημίχρονα. Ακόμη και ρίσκα όπως αυτό στη Τούμπα με τη συνύπαρξη Φορτούνη και Βαλμπουενά στην ενδεκάδα. Το ψάχνει. Θα το βρει. Αυτό κάνει συνήθως στα κοντά τρία χρόνια πλέον που είναι εδώ. Προς το παρόν όμως ο Ολυμπιακός του Γενάρη είναι στιγμές. Είναι κάποια καλά διαστήματα. Είναι με «πάνω» και «κάτω». Είναι το ατομικό ταλέντο κάποιων ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Όταν τέτοιες «αναζητήσεις» συνδυάζονται με άσχημα αποτελέσματα προκύπτει πρόβλημα. Όταν η βαθμολογική διαφορά διευρύνεται υπέρ σου, τότε επιβάλλεται να είσαι χαρούμενος. Όπως πρέπει ο κόουτς Μαρτίνς να είναι απόψε. Σε ακόμη μια αγωνιστική που ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του. Έστω στο 90΄+3΄.

Το θέμα είναι ότι ακόμη μπροστά υπάρχει ανήφορος. Την Κυριακή (24/1) το Περιστέρι. Μετά ο ΠΑΟΚ (27/1) στο Φάληρο και η Ριζούπολη (31/1) όπου ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να γίνει πρόβλημα. Ο Γενάρης χώρεσε 8 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ. Δεν επιτρέπει και οκτώ διαφορετικές ενδεκάδες

ΥΓ. Ακριβώς 9Χ9 στο Καραϊσκάκης. Με 25-2 γκολ. Μια ακόμη ασφαλής διαδρομή για τον back to back στόχο. Η στατιστική λέει πως ο Ολυμπιακός θέλει 4.5 τελικές για να σκοράρει στο πρωτάθλημα –έστω και αν σήμερα το κατάφερε στην 16η-. Όσο δεν δέχεσαι γκολ, τόσο και όλα παραμένουν στο χέρι σου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από