Ολυμπιακός : Έτσι μπορεί να νικήσει (πιο εύκολα) τον Ατρόμητο…

Βρήκε το «εύκολο» γκολ την κατάλληλη στιγμή ο Ολυμπιακός. Μετράει 5 γκολ στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος από στημένες φάσεις. Στο Περιστέρι θα χρειαστεί αποτελεσματικότητα από τις στημένες φάσεις.

Είναι ματς «κλειδί» για τον τίτλο για τον Ολυμπιακό. Στα μισά του πρωταθλήματος, στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα «τρίποντο» που θα… κομματιάσει όσες ελπίδες έχουν οι αντίπαλοι του για τον τίτλο. Την όποια ψυχολογία και πίστη έχουν πως θα μπορέσουν να τον πλησιάσουν, να τον πιάσουν και να τον προσπεράσουν στη βαθμολογία. Θα έχουμε συμπληρώσει 18 αγώνες, από τους 36. Και αν ο Ολυμπιακός περάσει από το Περιστέρι τότε το βράδυ στη Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα πάνε να παίξουν ξέροντας πως ο Ολυμπιακός δεν… πιάνεται. Για να μην είμαστε υπερβολικοί, καθώς θα απομένει μισό πρωτάθλημα ακόμη, θα μοιάζει με μικρό «θαύμα» μια ολική αλλαγή της κατάστασης στον βαθμολογικό πίνακα.

Πόσο εύκολο όμως θα είναι το μεσημέρι για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι; Απέναντι στον Ατρόμητο που στο «σπίτι» του έχει νικήσει φέτος και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Σε ένα γήπεδο που στα τελευταία τρία ματς ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει στο 90+, παίρνοντας δύο μεγάλες νίκες, πέρσι και πρόπερσι.

Η περσινή με τον Χασάν ήταν το… μισό πρωτάθλημα. Τώρα απλά θέλει στο Περιστέρι να επικυρώσει το πόσο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι. Και να δει αναπαυτικά το ντέρμπι της Τούμπας μετρώντας τις απώλειες που θα φέρει στους αντιπάλους του, και τους δύο ή έναν από τους δύο.

Πως περιμένουμε το ματς στο Περιστέρι; Κλειστό, όπως συνηθίζεται σε τέτοια ματς. Ο Ατρόμητος δύσκολα θα πάει να παίξει «αέρα τα πανιά» και ότι βγει. Θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να ανοίξει την άμυνα του. Και οι στημένες φάσεις σε τέτοια ματς (και συνολικά στο ποδόσφαιρο) δίνουν λύσεις. Ο Ολυμπιακός μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν είχε πάρει ελάχιστα πράγματα από τις στημένες φάσεις. Ευτυχώς για αυτόν τα πράγματα έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια από στημένες φάσεις. Η κεφαλιά του Σεμέδο από το κόρνερ του Βαλμπουενά στην Τρίπολη για το 0-1 και το ξεκλείδωμα της άμυνας σε ένα ματς που δεν πήγαινε καλά η ομάδα. Το 0-2 καπάκι από την σουτάρα του Καμαρά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά και «κομπίνα». Και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη για το 0-3.

Η καρφωτή κεφαλιά του Μπα στην Τούμπα από το κόρνερ του Φορτούνη για το 1-1 και το γκολ του Χασάν από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη για το 1-0 επί του ΠΑΣ στο 93΄!

Γκολ «χρυσάφι» για τον Ολυμπιακό που του έδωσαν βαθμούς και του επέτρεψαν να ξεπεράσει και μέτριες έως κακές εμφανίσεις χωρίς ουσιαστικές απώλειες.

Στο Περιστέρι οι στημένες φάσεις μπορεί να του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, να του δώσουν το «τρίποντο». Θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να βρει και τον καλό του εαυτό, καθώς μαθηματικά κάποια στιγμή θα την πατήσει αν παίζει συνεχώς με την φωτιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από