Οι φαιδρότητες και η μικροπρέπεια όσων επιτίθενται στον Σωκράτη δικαιώνουν την επιλογή του

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν επέλεξε πρόταση, δεν διάλεξε λεφτά, αλλά διάλεξε ομάδα, πρότζεκτ, προοπτική. Στοιχεία που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει.

Το κοντράστ είναι εντυπωσιακό. Και ενδεικτικό του τι πραγματικά συμβαίνει. Την ώρα που ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει (δικαίως και απολύτως φυσιολογικά) για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, του κορυφαίου Ελληνα αμυντικού, όσα γίνονται στην… αντίπερα όχθη, αποτελούν όνειδος για τους εμπνευστές και όσους τα προωθούν. Τους εκφράζουν 100%, ωστόσο, και για αυτό είναι σεβαστό. Ο αυτοεξευτελισμός από επιλογή, είναι κάτι που δεν μπορείς να το προσπεράσεις. Θέλει… κότσια για όποιον τον επιλέγει.

Οι απίθανες, ακραίες, χυδαίες, φαιδρές και μικροπρεπείς τοποθετήσεις, τόσο από μερίδα «ΑΕΚμάχων», όσο και διάφορων απίθανων που αποφάσισαν να εκτελέσουν συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Παπασταθόπουλος για το μέλλον του, είναι η απόλυτη δικαίωση του ποδοσφαιριστή για την επιλογή του έκανε. Είναι η επιβεβαίωση πως η απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ήταν η σωστή. Και η ιδανική για τον ίδιο, την καριέρα του, την οικογένειά του.

Εκείνοι που επιτίθενται τώρα στον Σωκράτη, είναι οι ίδιοι που έπαιξαν το ντροπιαστικό παιχνίδι της ΕΠΟ, όταν αλήτικα επιλέχθηκε να εξοστρακιστεί από την Εθνική Ομάδα, για να προωθηθούν αντ’ αυτού παιδιά που απλά πρέπει να «διαφημιστούν» και δεν μπορούν να μπουν καν στην ίδια πρόταση μαζί του, όχι να συγκριθούν αγωνιστικά. Είναι οι ίδιοι που τον αποθέωσαν όταν πίστεψαν ότι θα υπογράψει στην ΑΕΚ. Είναι οι ίδιοι που εάν είχε υπογράψει στην ΑΕΚ θα του έγλυφαν έως και τις τάπες των παπουτσιών. Είναι επαγγελματίες στις κυβιστήσεις. Αυτή είναι η δουλειά τους. Αν δεν ντρέπονται οι ίδιοι, οι υπόλοιποι τι πρόβλημα να έχουμε…

Η πραγματικότητα, βεβαίως, δεν τους δικαιώνει. Διότι στον πραγματικό κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Σωκράτης δεν επέλεξε πρόταση. Δεν επέλεξε την επόμενη ομάδα του για τα λεφτά. Ούτε για τον… Τοροσίδη. Επέλεξε ομάδα. Επέλεξε προοπτική. Επέλεξε πρότζεκτ. Επέλεξε ένα εργασιακό περιβάλλον που όμοιό του δεν μπορεί να του προσφέρει καμία άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Και αυτό είναι που ενοχλεί πραγματικά.

Οποιος ρίξει μια ματιά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη μεταγραφή οι οπαδοί της ΑΕΚ, η ουσία δεν έχει να κάνει με τις όποιες επιθέσεις προς το πρόσωπο του Παπασταθόπουλου. Οι οπαδοί, άλλωστε, μπορούν να λένε και μια κουβέντα παραπάνω. Η καψούρα τους είναι η ομάδα τους. Αλλά αυτό που προκύπτει είναι το «γαμώτο» για το γεγονός ότι ο Παπασταθόπουλος επέλεξε με τόσο μεγάλη άνεση τον Ολυμπιακό, αντί της ομάδας που τον ανέδειξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μη ικανότητα της ΑΕΚ να κοντράρει στους Ερυθρόλευκους σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι, πέραν του παρασκηνίου στο ποδόσφαιρο. Αυτό, ναι, είναι λόγος να ενοχλείσαι.

Και για να τελειώνουμε. Ο Ολυμπιακός «άρπαξε» τον Παπασταθόπουλο, όχι από την ΑΕΚ, αλλά από ομάδες όπως η Λάτσιο, η Μπέτις, η Φενέρμπαχτσε και η Τζένοα, οι οποίες του κατέθεσαν επίσημες προτάσεις για να τον αποκτήσουν, με περισσότερα χρήματα. Αλλά το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Ηταν ποδοσφαιρικό. Όπως ο ίδιος, είπε, άλλωστε, επέλεξε τον Ολυμπιακό για να κάνει πρωταθλητισμό. Για να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από