Ολυμπιακός : Θρύλος ΜΑΓΚΑΣ και Έλληνας!

Με πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και με μεγάλη μαγκιά…

Ούτε έτσι σταματάει αυτός ο Ολυμπιακός! Ούτε παίζοντας με δέκα παίκτες για σχεδόν 55 λεπτά, απέναντι στην κατά τεκμήριο δεύτερη καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος!

Στην κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Λαλά δεν έχω τη διάθεση να σταθώ. Επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυστηρή, αλλά από την στιγμή που δόθηκε ότι και να λέμε εμείς τώρα ελάχιστη σημασία έχει. Αν το δούμε από τη θετική πλευρά, άλλωστε, αυτή η κόκκινη κάρτα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να αποδείξει πόσο ισχυρό χαρακτήρα έχει ως ομάδα και πόσο τεράστια μαγκιά κουβαλάει το όνομά του και η φανέλα του!

Προερχόμενος από την υπερπροσπάθεια στο “Emirates” ήταν ο Ολυμπιακός. Είχε πίσω του, δηλαδή, ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό, στο οποίο, μάλιστα, έμεινε επίσης με δέκα παίκτες και αν μη τι άλλο θα προτιμούσε να πάει αρκετά πιο χαλαρά η αναμέτρηση με τον Άρη. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις πως θα κυλήσει ένα παιχνίδι. Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Λαλά άλλαξε τα δεδομένα, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε μαγκιά και χαρακτήρα. Πιέστηκε από τον Άρη – αυτό έλειπε άλλωστε – αλλά ούτε πολλές ευκαιρίες δέχθηκε, ούτε τον έπιασε τρικυμία. Οι παίκτες παρά την κούραση που κουβαλούσαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ο Ολυμπιακός κράτησε το τρίποντο, διαψεύδοντας και διάφορους γραφικούς που έλεγαν ότι θα δώσει τουλάχιστον ένα βαθμό στον Άρη…

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το χθεσινό ματς με τέσσερις Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα του, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του έπαιξε με πέντε! Τον Παπασταθόπουλο που για ένα ακόμα ματς ήταν συγκλονιστικός, τον Χολέμπας που με τις δυο τελευταίες εμφανίσεις του αποδεικνύει ότι ίσως θα έπρεπε να τον σκεφτεί και λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς, τον Μπουχαλάκη και τον Μασούρα που συνεργάστηκαν μάλιστα στη φάση play station του 1-0, αλλά και τον Θανασάκη τον Ανδρούτσο, ένα παιδί που αναγέννησε ο πορτογάλος τεχνικός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παίζει με πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν είναι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από