Η καθημερινότητα είναι σκληρή και αμείλικτη

Η νίκη από τον Ολυμπιακό ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα αλλά ο χρόνος κυλά αντίστροφα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και πρέπει να βρεθούν χρήματα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον πως οι χαρές στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό θα κρατάνε λίγο. Ελάχιστα. Η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό αποτέλεσε ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα για όλους όσοι ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Όμως η καθημερινότητα είναι αμείλικτη και δυστυχώς η… μελαγχολία και ο προβληματισμός επιστρέφουν γρήγορα για να θυμίσουν τον Γολγοθά που ανεβαίνει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει το τριφύλλι.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να μη δει τους παίκτες του να προχωρούν ο ένας μετά τον άλλον σε προσφυγές. Η αγωνία καθημερινά για το αν θα έρθει κάποια πρόταση για πώληση ποδοσφαιριστή γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου εξακολουθεί να κάνει φιλότιμες μεν, αναποτελεσματικές δε, κινήσεις για να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι που να στηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο. Οι υπάλληλοι βάζουν… πλάτη και παρά τα χρήματα που πήραν πρόσφατα, βλέπουν οφειλόμενα μηνών να μην έχουν ακόμα καταβληθεί. Και ο προπονητής με τους ποδοσφαιριστές καλούνται το Σάββατο να δώσουν ακόμα έναν αγώνα, με την πίεση και τη… ρετσινιά πως μακριά από τη Λεωφόρο δεν μπορούν να κερδίσουν. Και με τον πήχη να έχει ανέβει μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Είναι δύσκολο να μάθεις να ζεις με αυτό. Εκείνη η δήλωση του Αλαφούζου, πως σταματάει τη χρηματοδότηση, βάζει στη φόρα τα προβλήματα που προκύπτουν όσο περνάει ο καιρός. Ο Παναθηναϊκός σχεδόν… παρακαλάει για να βρεθούν ομάδες να πάρουν τους παίκτες τους. Τους… ξεπουλάει για να ζήσει. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Χρειάζεται υπομονή και γερό στομάχι απ’ όλους διότι οι μέρες και οι ώρες είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του συλλόγου. Και φυσικά, θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας πως ο Παναθηναϊκός που… ήξερε, έχει περάσει και αν δεν βρεθεί κάποιος να βάλει χρήματα, θα αργήσει να επιστρέψει. Θα πρέπει να πείσει τον εαυτό του πως σε λίγο καιρό ίσως να βλέπει μια ομάδα γεμάτη από πιτσιρικάδες της ακαδημίας, που με ένα σωστό προπονητικό πλάνο θα μπορεί να επιβιώνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από