Η ΑΕΚ που έκανε το αυτονόητο και ο δρόμος προς την κανονικότητα

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού εξασφάλισε στην Ένωση την ευρωπαϊκή της συμμετοχή και της δίνει το δικαίωμα να χτίσει σε μια νορμάλ βάση την επόμενη μέρα της.

Η ΑΕΚ νίκησε επιτέλους ένα ντέρμπι και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της συμμετοχή για τη νέα χρονιά. Έκανε το αυτονόητο. Έδειξε επιτέλους χαρακτήρα, αντίδραση και έπαιξε με τη βαρύτητα της φανέλας της. Καταλαβαίνω τα πανηγύρια και τη χαρά, διότι φέτος οι αφορμές για κάτι τέτοιο ήταν ελάχιστες.

Όμως δεν έγινε κάτι πέρα από το προβλεπόμενο χθες. Δεν γινόταν η ΑΕΚ να χάσει από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα η φετινή ομάδα έχει κάνει πολλά… κατορθώματα, αλλά αυτό θα ξεπερνούσε ακόμα και τον εαυτό της. Τέλος καλό, όλα καλά και πλέον το βλέμμα για την Ένωση πηγαίνει στην επόμενη μέρα.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν πολλή δουλειά για να γίνουν ξανά ομάδα. Να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα θυμίζει και πάλι ΑΕΚ. Οι επιλογές των προηγούμενων ετών και δη του περασμένου καλοκαιριού δεν γίνεται να επαναληφθούν.

Το βασικό για την ΑΕΚ είναι να βρει έναν προπονητή που θα εμπνεύσει. Ένα πρόσωπο που θα αποτελέσει τον άξονα της ομάδας που θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Παρά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ χθες, μετά το ματς, δεν δίνω καμία πιθανότητα να βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης και τη νέα σεζόν.

Πήρε ακόμα μια ευκαιρία από την ΑΕΚ, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε. Η Ένωση ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του και για μένα η επιλογή που θα γίνει, θα δείξει και τον δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν. Αν δηλαδή θα κάνει η Ένωση μια υπέρβαση ή θα πάει ξανά στη λογική του «στοιχήματος». Προσωπική εκτίμηση πάντως είναι πως θα πράξει το πρώτο.

Η ΑΕΚ έχει πολύ δρόμο για να γίνει ξανά ομάδα. Το φετινό μαρτύριο –διότι τέτοιο ήταν- τελειώνει. Δύο ματς έμειναν μόνο που πλέον δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία. Εκείνο που μετράει είναι η επόμενη μέρα. Η Ένωση θέλει έναν προπονητή έμπειρο και ικανό και παράλληλα πέντε μεταγραφές ενδεκάδας! Τουλάχιστον! Πέντε παίκτες με ποιότητα, επιπέδου Λιβάι Γκαρσία.

Έναν κάτω από τα δοκάρια, δύο στην άμυνα, έναν στα άκρα και έναν στην επίθεση. Η δυναμική που θα αποκτήσει εν αναμονή της εισόδου της στην «Αγια-Σοφιά» είναι μεγάλη και πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Και παράλληλα, να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών.

Η ΑΕΚ μίκρυνε από το πρωτάθλημα που πήρε και μετά. Φέτος έπιασε πάτο. Τον τρόπο για να γίνει ξανά… ΑΕΚ, τον ξέρει πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκείνος την ανέστησε, εκείνος την έκανε ξανά πρωταθλήτρια, εκείνος δημιούργησε την παρακαταθήκη του γηπέδου και του υπερσύγχρονου προπονητικού. Και εκείνος θα την κάνει ξανά πρωταγωνίστρια.

Υγ: Πραγματικά είναι να απορείς ή και να γελάς με όσα είχαν γραφτεί για τον Κώστα Γαλανόπουλο, όσο εκκρεμούσε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο διεθνής μέσος είχε στοχοποιηθεί αλήτικα, αλλά έχει δώσει πληρωμένες απαντήσεις. Είναι ο επόμενος αρχηγός της ΑΕΚ και το απέδειξε και χθες. Εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από