Ολυμπιακός: Το #mexritelous τώρα αρχίζει

Ολοκληρώθηκε μόνο το πρώτο μέρος της κάθαρσης. Ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση να συνεχίσει, μέσα από την Basket League, μέχρι το τέλος…

Ποτέ (για να μην υπάρχουν παρερμηνείες) η διοίκηση κι ο επίσημος Ολυμπιακός δεν χρησιμοποίησαν την έκφραση #mexritelous. Ήταν σύνθημα, επιταγή, απόφαση του κόσμου του συλλόγου, που αναρωτιέται (ένα μέρος αυτού) γιατί οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην Α1, αφού δεν έχουν δικαιωθεί πλήρως τα αιτήματά τους. Η απάντηση είναι απλή: Για να φτάσουν… μέχρι τέλους.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τελειώνει μαζί με τη Διοίκηση Πρωτοδικείου, καθώς δεν μπορεί να κατεβεί υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Κι είναι εντελώς λανθασμένη η προσέγγιση «ο Άγγελος Παπανικολάου είναι η συνέχειά του». Μπορεί να είναι καλύτερος, μπορεί να είναι… χειρότερος (προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάτι χειρότερο, από τα τελευταία χρόνια ηγεσίας Βασιλακόπουλου), όμως είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και θα κριθεί για το έργο του, αν κι εφόσον πάρει το χρίσμα.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν βγει, ο Βασιλακόπουλος τελειώνει, μαζί με τη Διοίκηση Πρωτοδικείου. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να γίνουν επιτέλους οι εκλογές και να σταματήσει να κοροϊδεύει η διοικητική ομάδα, που με τερτίπια και νομικές αποφάσεις, παραμένει στην ηγεσία, δίχως να έχει δυνατότητα να νομοθετήσει.

Μαζί έφυγαν κι αρκετά πρόσωπα, που διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Από παράγοντες, επίδοξους εραστές, δημοσιογράφους τσαρτερίστες, μπλόγκερς που πουλάνε εικόνες για να βγάλουν χρήματα, παρατρεχάμενους. Κάποιοι ήδη ψάχνουν εκτός μπάσκετ να βγάλουν μεροκάματο, αφού το άθλημα τούς απέβαλλε. Κάποιοι θα επιχειρήσουν να αποχρωματιστούν και να εμφανιστούν με διαφορετικό μανδύα. Πώς το έλεγε ο Βασιλακόπουλος; Έχουν γνώση οι φύλακες…

Ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε, μέσα από την Basket League. Να ταράξει στη νομιμότητα εκείνους, που ονειρεύονται ότι θα συνεχίσουν να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι. Αυτούς, που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τους κανονισμούς. Αυτούς, που τους κόβουν και τους ράβουν στα μέτρα τους. Αυτούς, που παρανομούν, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανείς, επειδή θεωρούν ότι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Δεν είναι θέμα «Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού», είναι θέμα ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια και θα απαλλαγεί. Πρέπει να ενεργοποιήσει δυνάμεις, ανθρώπους με ιστορία στο σπορ, τεράστιες προσωπικότητες. Δεν μπορεί να είναι στο σπίτι τους άνθρωποι όπως ο Γκάλης και να μας απασχολούν τύποι, που δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε ως θυρωροί σε πολυκατοικία.

Το #mexritelous δεν είναι ούτε σύνθημα, ούτε ευφυολόγημα, ούτε κενό γράμμα. Είναι ο… τίτλος της δεκαετίας, του αιώνα, της χιλιετίας, είναι υποχρέωση, είναι αυτό που θα αφήσει παρακαταθήκη όχι η διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά όποιος με τον έναν ή άλλον τρόπο συμβάλει στην ανοικοδόμηση του αθλήματος, στο τέλος της κυριαρχίας των μετρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από