Το νταραβέρι, δεν πεθαίνει ποτέ

Ο Κώστας Καίσαρης ανατρέχει στο 1979 και καταλήγει στην υπόθεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Στο μαγειρίο γιά την Έφεση. Να χάσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ το ματς, αλλά να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς του μηδενισμού.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ιδιαίτερα διδακτικός. Σαράντα χρόνια πίσω. Αγωνιστική περίοδος Ι978-79. Η ομαδάρα της γειτονιάς μου, ο ΑΟ Πετραλώνων, παίζει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και διεκδικεί την άνοδο στη Β’ Εθνική. Το ματς είναι Ατσαλένιος-Πετράλώνα. Δεν έγινε ποτέ. Έξω από το γήπεδο, πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Ποδοσφαιριστές των Πετραλώνων στο νοσοκομείο και κανά δυό με μαχαιριές.

Οι εκδοχές είναι δύο. Ή μηδενίζεται ο Ατσαλένιος για το ξύλο που φάγανε τα Πετράλώνα, ή μηδενίζονται τα Πετράλώνα, που δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Δεδομένου, ότι τα επεισόδια, έγιναν έξω και δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του διαιτητή. Πάει ο Καίσαρης στα γραφεία της ομάδας, να μάθει κανένα νέο κι ακούει τον πρόεδρο, να του λέει: «Θα γίνει μάχη. Εμείς, έχουμε τον Έβερτ κι αυτοί τον Μητσοτάκη. Θα δούμε».

ΟΠΩΣ το λέω. Ποιοι Νόμοι και Κανονισμοί, ποια ΕΠΟ, ποια Δικαιοσύνη; Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας τότε ο Έβερτ, Υπουργός Συντονισμού ο Μητσοτάκης. Υπεράνω όλων, όμως το ρουσφέτι. Στην Α’ Αθήνας που ανήκουν τα Πετράλωνα εκλέγονταν ο Έβερτ. Στα Χανιά ο Μητσοτάκης, αλλά Νο1 στη Κρήτη λογικό να ενδιαφερθεί για τον Ατσαλένιο. Πρόβλημα. Να μηδενιστεί δηλαδή ο Ατσαλένιος και να χάσει ο Μητσοτάκης; Δεν γίνεται.

Να μηδενιστούν τα Πετράλωνα και να χάσει ο Έβερτ; Ούτε αυτό γίνεται. Με τι μούτρα θα αντικρύσουν τους ψηφοφόρους τους; Στον Αθλητισμό, υπάρχει η ήττα. Στη Πολιτική, όχι. Στη Πολιτική νικάει πάντα το νταραβέρι. Βγαίνει λοιπόν η απόφαση. Και τι λέει; Το ματς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο της Κρήτης. Ρόμπες ξεκούμπωτες οι Κανονισμοί. Τη δουλειά τους Μητσοτάκης και Έβερτ την κάνανε. Για την ιστορία, χάσαμε 1-0 αλλά στο τέλος, ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχει αλλάξει, σ αυτή τη πουτάνα τη χώρα, στα σαράντα χρόνια που, πέρασαν; Απάντηση: Απολύτως τίποτα. Μεγαλώσαμε, κάναμε παιδιά, βάλαμε κιλά, ασπρίσανε τα μαλλιά μας. Έφυγε η Δεξιά. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα δανεικά. Οι Έλληνες ξεσκίζανε τα λεφτά στα μπαρμπούτια και στα μπουζούκια. Ξανάρθε η Δεξιά. Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Ήρθανε τα Μνημόνια. Ήρθανε και οι Αριστεροί. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Το νταραβέρι δεν πέθανε ποτέ. Οι νταραβεριτζίδες δεν πεθαίνουν ποτέ.

ΙΔΙΑ ακριβώς περίπτωση είναι και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ή τραυματίστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία και μηδενίζεται ο ΠΑΟΚ (όπως και μηδενίστηκε) ή ο Καταλανός, έκανε θέατρο και πρέπει να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός, που έφυγε από το γήπεδο. Μέση λύση δεν υπάρχει. Κωλώνουν όμως οι νταραβεριτζίδες; Με τίποτα. Το σενάριο είναι ήδη έτοιμο: Το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού κι ο ΠΑΟΚ παίρνει πίσω τους τρεις βαθμούς.

Να πούνε του Ολυμπιακού, πήγαινε να παίξεις στη Τούμπα δεν γίνεται. Αν πούνε μηδενίζεται ο Ολυμπιακός, θα τους πάρουνε με τις πέτρες. Το πασαλιψάρουνε λοιπόν για να είναι στο μέτρο του δυνατού, όλοι ικανοποιημένοι. Η Ρωσική Αρκούδα και η Τίγρης δηλαδή, που σκοτώνονται για το πρωτάθλημα. Να χάσει ο ΠΑΟΚ το ματς, αλλά να πάρει πίσω, τους τρεις βαθμούς του μηδενισμού. Υπουργοί πρόθυμοι, για τον σχετικό νταραβέρι υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ, που θεωρεί τη πρώτη απόφαση στημένη, έχει ήδη ξεφωνίσει, τον της Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή. Υπάρχει όμως κι ο Παππάς, που είναι ανώτερος στην ιεραρχία. Υπάρχει κι ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, που θα σκρινάρει υπέρ της αντίθετης κατεύθυνσης. «Μάχη γίνεται», όπως μου λέγανε στα γραφεία του ΑΟ Πετραλώνων πριν 40 χρόνια. Εξ ου και η μέση λύση που μεθοδεύεται. Το νταραβέρι, σ αυτή τη πουτάνα τη χώρα, δεν πεθαίνει ποτέ.

Στη μουσική, επιλογή, Samantha Fish & Kingfish Ingram & TY Curtis.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από