Στο «Γ. Καραϊσκάκης» πρέπει (και μπορεί ) να είναι αλλιώς…

Το παιχνίδι κρίθηκε στην καταπονημένη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Να τα πάρουμε από την αρχή. Ο Ολυμπιακός έκανε μια μέτρια εμφάνιση κι έπεσε πάνω στην καλύτερη που έκανε φέτος η Αιντραχτ. Ο συνδυασμός των δυο εμφανίσεων έφερε ως αποτέλεσμα τη νίκη των Γερμανών με 3-1. Οποιος μιλήσει για αποτέλεσμα που αδικεί τον πρωταθλητή, θα κάνει λάθος. Η προσπάθεια μπορεί να έγινε και έγινε από τους ερυθρόλευκους αλλά η γενικότερη αγωνιστική τους εικόνα στην Φρανκφούρτη έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να πάρουν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και έδειξε ότι μπορεί να πιέσει τους αντιπάλους του. Αν η γερμανική ομάδα ήταν υπερηχητική να στεκόμαστε λίγο παραπάνω στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων, στο πάθος που έβγαλαν στο παιχνίδι τους ο Σωκράτης, ο Αγκιμπού και ο Μασούρας. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό η Αιντραχτ να βρήκε και να τα έκανε όλα αυτά καλύτερα να μείνουμε στην μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού που τον οδήγησε στην πρώτη φετινή ήττα του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εννοείται πως τίποτα δεν χάθηκε μετά την ισοπαλία της Φενέρ μα την Αντβέρπ στην Πόλη. Όλα θα παιχτούν σε τρεις εβδομάδες στο Φάληρο αλλά να είμαστε εξηγημένοι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να βελτιωθεί για να κερδίσει τους Γερμανούς και να ξαναπάρει κεφάλι στον όμιλό της. Ηταν περίπου αναμενόμενο πως οι γηπεδούχοι θα έβγαιναν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Αυτό το ήξερε και ο Μαρτίνς μόνο που δεν περίμενε πως η μεσαία του γραμμή θα επέτρεπε στους αντίπαλους να το κάνουν με τόσο μεγάλη άνεση.

Κλειδί στην αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού, το ξέρουμε, είναι ο Γιαν Εμβιλά. Δυστυχώς για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό βρέθηκε σε ένα πολύ κακό βράδυ. Και ο δυναμισμός του έλειπε και η ένταση στο παιχνίδι του. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς περισσότερο για τον Μαντί Καμαρά και λιγότερο για τον Αντρέα Μπουχαλάκη.

Σημασία έχει πως η μεσαία γραμμή των πρωταθλητών δεν πρόβαλε ουσιαστική αντίσταση και όλες ή σχεδόν όλες οι γερμανικές επιθέσεις έσκαγαν πάνω στην άμυνα όπου ο Σωκράτης υπερβάλλοντας εαυτόν έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι επιχειρώντας να συμμαζέψει την κατάσταση. Στη συνέχεια ήρθαν τα ατομικά λήθη και διαμορφώθηκε το 2-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο Μαρτίνς έχει να προβληματιστεί για πολλά, με όσα είδε στην Φρανκφούρτη. Ωστόσο δεν έχει χαθεί τίποτα. Οι καταπονημένοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα προλάβουν να πάρουν ανάσα ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Τώρα αυτό έχει προτεραιότητα. Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού πρέπει να ψάξει τρόπους για να βελτιώσει τόσο τη ομάδα του, όσο χρειάζεται για να νικήσει την Αιντραχτ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Γίνεται, με έναν καλύτερο Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από