Ολυμπιακός : Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει και για την… εξυγίανση

Στην Ριζούπολη είδαμε το έργο «να δεις τι σου έχω και για μετά», το οποίο θα «παιχτεί» και στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό με προφανή στόχο να «πληγώσει» όσο περισσότερο μπορεί τον Ολυμπιακό για τη νέα χρονιά.

Ο στόχος για την χρονιά που τελειώνει επετεύχθη. Μετά από εφτά σερί πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον τίτλο. Η… εξυγίανση άλλωστε από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μαζί με την Κυβέρνηση μπορεί να μην είχε σκεφτεί τι «επεισόδια» θα δούμε όταν ο Ολυμπιακός θα βγει από το «κάδρο», με αποτέλεσμα να «γελάει το παρδαλό κατσίκι» με όσα συνέβησαν σε αυτή την χρονιά, όμως πέτυχε τον αρχικό της στόχο.

Και όπως είδαμε περίτρανα και στην Ριζούπολη, παρότι τα «φιλαράκια» που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου διέλυσαν και «μαλλιοτραβιούνται» πλέον σε όλα τα επίπεδα, ο κοινός εχθρός (Ολυμπιακός) τους ενώνει «βλέποντας» από τώρα την επόμενη χρονιά.

Στην Ριζούπολη άλλωστε ο macho Κατσικογιάννης ήταν εικόνα από τα «προσεχώς». Δεν αρκεί μόνο το χαμένο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού αλλά και το μήνυμα για το τι θα δει και την νέα σεζόν η ομάδα του Πειραιά, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά. Στην Ριζούπολη άλλωστε ο Ολυμπιακός έχασε όποιες ελπίδες είχε για την 2η θέση του πρωταθλήματος και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Του μένει πλέον με νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με δύο γύρους μέσα στον Αύγουστο. Μπορεί δηλαδή ο πολύ δύσκολος δρόμος μέσω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ (των μη πρωταθλητών) να χάθηκε αλλά τουλάχιστον θα έχει και περισσότερο χρόνο να δουλέψει το καλοκαίρι ο Μαρτίνς και μεγαλύτερη ηρεμία για να φτιαχτεί η ομάδα από την αρχή. Όπως βεβαίως και λιγότερα έσοδα, όμως και πάλι ο δρόμος των μη πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αφήνει και πολλές ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους.

Το ματς βεβαίως το βράδυ της Κυριακής για τον Ολυμπιακό απέναντι στον καλό Παναιτωλικό που με τον Δέλλα στον πάγκο του έχει «νοικοκυρευτεί» για τα καλά, μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Είπαμε η… εξυγίανση θα κάνει ότι μπορεί για να του δυσκολέψει τον δρόμο εν όψει του νέου πλέον πρωταθλήματος. Για αυτό και ο Ολυμπιακός με όσες αγωνιστικές δυνάμεις που του έχουν απομείνει σε αυτή την ταλαιπωρημένη σεζόν οφείλει να πάρει το τρίποντο και να ξεμπερδεύει, έστω με αυτό τον τελευταίο άκρως ασυνήθιστο για αυτόν στόχο.

Για να μπορέσει από Δευτέρα να αφοσιωθεί πλήρως στην επόμενη μέρα που έχει αρχίσει από τις αρχές Απριλίου και την έλευση του Πέδρο Μαρτίνς που «τρέχει» ήδη τα πλάνα του νέου Ολυμπιακού.

Ώστε τη νέα σεζόν η… εξυγίανση να έχει ένα πολύ πιο δυνατό Ολυμπιακό (αγωνιστικά) απέναντι της. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φετινός Ολυμπιακός φρόντισε να… βοηθήσει την… εξυγίανση με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και τα λάθη από όλους που συνέβησαν στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων χρόνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από