Αλλάξτε τα ΟΛΑ

Η πιο μίζερη και ντροπιαστική σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού επιτέλους φεύγει. Ας ελπίσουμε μαζί της να φύγουν όλα όσα μας ταλαιπώρησαν.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ίδιο τρόπο που κύλησε όλη τη σεζόν. Με μια ομάδα που ζούσε μια σκληρή καθημερινότητα, έναν προπονητή… ταλαιπωρημένο, λίγους πιστούς οπαδούς να τραγουδάνε στην εξέδρα και ποδοσφαιριστές που έψαχναν Κυριακή με Κυριακή να βρουν έστω το ελάχιστο κίνητρο για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η χρονιά που μόλις έφυγε και επίσημα για τον Παναθηναϊκό και η οποία δεν έλεγε να… τελειώσει (μέχρι και οι ουρανοί άνοιξαν Μάη μήνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί την Κυριακή το ματς!) είναι αν όχι η χειρότερη, μία από τις χειρότερες σε ολόκληρη την ιστορία του συλλόγου. Ντροπιαστική. Με απλήρωτους παίκτες και υπαλλήλους, με αφαιρέσεις βαθμών, με αποχή από τις προπονήσεις, με αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Λαμία, με αγωνία μέχρι το… 90′ για το αν η ομάδα θα υποβιβαστεί ή όχι. Μια σεζόν που πρέπει όλοι να μην τη διαγράψουν, αλλά να την κρατήσουν στον σκληρό δίσκο του μυαλού τους ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Δεν ξέρω ποιος θα είναι από εδώ και στο εξής ο άνθρωπος που θα κάνει το κουμάντο στον Παναθηναϊκό. Αν θα τον λένε Παϊρότζ, Αλαφούζο ή Γιαννακόπουλο. Όποιος κι αν είναι, όμως, πρέπει να τα αλλάξει ΟΛΑ. Να δώσει όραμα και ελπίδα. Να χαρίσει φιλοδοξία. Να επαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο με το χαμόγελο και όχι με τον προβληματισμό και τη μιζέρια.

Να κλείσει τα στόματα όσων χλεύασαν τη φετινή σεζόν έναν σύλλογο μεγάλο. Να φροντίσει ώστε να μην ακουστεί ποτέ και σε κανένα γήπεδο το «εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική». Ο Παναθηναϊκός είναι… γεννημένος για να κερδίζει. Για να κατακτά τίτλους. Για να είναι εκείνος κυρίαρχος. Για να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά και όχι σαν κομπάρσος και σαν… γατάκι ανάμεσα στα θηρία που θέλουν να τον κατασπαράξουν.

Αποδείχτηκε πως ο Αλαφούζος δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Τώρα που η χρονιά πέρασε, ας περάσει ο επόμενος. Εκείνος που θα επαναφέρει τις… glory days. Υπομονή έχουμε. Μπόλικη. Αποδείχτηκε περίτρανα τη φετινή σεζόν, με όλα όσα έγιναν. Μια μεταβατική περίοδος, με την ελπίδα πως τα πράγματα αλλάζουν, μπορεί να τη χωνέψει ο κόσμος. Αρκεί να μην τον κοροϊδέψει από εδώ και πέρα κανένας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από